www.mustrimaailm.net ( kuidas puhastada vahemälu ehk " clear cache ")
2 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
www.mustrimaailm.net ( kuidas puhastada vahemälu ehk " clear cache ")
UUENDATUD juuni 2020
Nüüdsest on võimalik meie foorumisse saada ka aadressil www.mustrimaailm.net
Samaaegselt jääb kehtima eelmine, pikem aadress, aga ma soovitan lingid uuele aadressile ümber vahetada statistika huvides.
Kui foorumi aadress ei taha püsida .net lõpuga, on vaja on teha "clear cache" ehk puhastada veebilehetseja vahemälu.
Loe kuidas puhastada arvuti vahemälu (clear cache) allpool:
https://www.mustrimaailm.net/t416-www-mustrimaailm-net#303745
Nüüdsest on võimalik meie foorumisse saada ka aadressil www.mustrimaailm.net

Samaaegselt jääb kehtima eelmine, pikem aadress, aga ma soovitan lingid uuele aadressile ümber vahetada statistika huvides.
Kui foorumi aadress ei taha püsida .net lõpuga, on vaja on teha "clear cache" ehk puhastada veebilehetseja vahemälu.
Loe kuidas puhastada arvuti vahemälu (clear cache) allpool:
https://www.mustrimaailm.net/t416-www-mustrimaailm-net#303745
Viimati muutis seda LillyS (Kolm 24 Nov 2021, 14:43). Kokku muudetud 8 korda
Katsetasin siis seda mustrimaailm.net-i. Ei hoia mind logituna sees. Iga teemat mis vaadata tahan pean uuesti sisse logima.
Re: www.mustrimaailm.net ( kuidas puhastada vahemälu ehk " clear cache ")
Kuidas seda teha ainult Mustrimaailma lehel, mitte terves arvutis, nagu tihti tehakse?
Lisan pildid, kuidas ma seda tegin oma arvutis.
Chrome'is:
1. Ava Mustrimaailma foorum. Kliki F12 nuppu / või kui seda ei leia tee klaviatuuril lühend (shortcut), st vajuta korraga alla 3 klahvi: Ctrl+ Shift+i (Shift on all vasakus nurgas Ctrl kohal) - avaneb kodeerimise aken (arvatavasti on erinev minu pildist).
2. Mine noolega lehe värskendamise rõngale (refresh page) üleval vasakus nurgas, tee sel PAREMklikk ja avaneb pisike aken kust kilki "Empty Cache and Hard reload" (eestikeelsel võib seal olla midagi nagu: puhasta vahemälu ja laadi uuesti...)
3. Pane väikesest nurga ristist kodeerimise leht kinni.
Valmis! Nagu uus!

Kui soovid puhastada mälu terves arvutis (pead absoluutselt igale poole uuesti sisse logima), siis tee nii:
TERVES ARVUTIS:
Eesti keeles on juhend olemas siin: https://support.google.com/accounts/answer/32050?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=et
Chrome'is:
1. Klõpsake paremas ülanurgas kolmel täpil
(Customise Google Chrome).
2. Klõpsake valikul Rohkem tööriistu (more tools)
3. ja seejärel Sirvimisandmete kustutamine (Clear browsing data).
[Kõige selleni (2. pilt) peaksite jõudma ka lihtsalt hoides korraga klahve Ctrl+Shift+Del (Shift klahvil on jäme nool üles, aga mitte nooleklahv; kasutatakse suurte tähtede tegemiseks)].
Avaneb uus aken: 2. PILT (vaata allpool)
1. Valige ülaosas ajavahemik (Time range). Kõige kustutamiseks tehke valik Alates algusest (All time).
2. Märkige ruudud valikute „Küpsisefailid ja muud saidiandmed” ning „Vahemällu salvestatud kujutised ja failid” kõrval. (Mul olid need automaatselt juba märgitud.)
3. Klõpsake käsul Kustuta andmed (Clear data).
Ja siis teine pilt:
Alumine ruut näitab, et kui olete oma veebilehitsejasse sisselogitud nagu mina (et kõik mu viimati külastautd lehed koos kiirvalikuga oleks alati kohe käepärast ja teil on arvuti ja mobla sünkroonis), siis võite korraks välja logida (Pildil oleva sign in asemel on sign out), siis puhastab vahemälu ainult arvutis, muidu ka moblal.
NB! Pärast peate igale poole jälle sisse logima. Aga tulemus on seda väärt!

Kuidas seda teha ainult Mustrimaailma lehel, mitte terves arvutis, nagu tihti tehakse?
Chrome'is:
1. Ava Mustrimaailma foorum. Kliki F12 nuppu / või kui seda ei leia tee klaviatuuril lühend (shortcut), st vajuta korraga alla 3 klahvi: Ctrl+ Shift+i (Shift on all vasakus nurgas Ctrl kohal) - avaneb kodeerimise aken (arvatavasti on erinev minu pildist).
2. Mine noolega lehe värskendamise rõngale (refresh page) üleval vasakus nurgas, tee sel PAREMklikk ja avaneb pisike aken kust kilki "Empty Cache and Hard reload" (eestikeelsel võib seal olla midagi nagu: puhasta vahemälu ja laadi uuesti...)
3. Pane väikesest nurga ristist kodeerimise leht kinni.
Valmis! Nagu uus!

Kui soovid puhastada mälu terves arvutis (pead absoluutselt igale poole uuesti sisse logima), siis tee nii:
TERVES ARVUTIS:
Eesti keeles on juhend olemas siin: https://support.google.com/accounts/answer/32050?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=et
Chrome'is:
1. Klõpsake paremas ülanurgas kolmel täpil
2. Klõpsake valikul Rohkem tööriistu (more tools)
3. ja seejärel Sirvimisandmete kustutamine (Clear browsing data).
[Kõige selleni (2. pilt) peaksite jõudma ka lihtsalt hoides korraga klahve Ctrl+Shift+Del (Shift klahvil on jäme nool üles, aga mitte nooleklahv; kasutatakse suurte tähtede tegemiseks)].
Avaneb uus aken: 2. PILT (vaata allpool)
1. Valige ülaosas ajavahemik (Time range). Kõige kustutamiseks tehke valik Alates algusest (All time).
2. Märkige ruudud valikute „Küpsisefailid ja muud saidiandmed” ning „Vahemällu salvestatud kujutised ja failid” kõrval. (Mul olid need automaatselt juba märgitud.)
3. Klõpsake käsul Kustuta andmed (Clear data).

Ja siis teine pilt:

Alumine ruut näitab, et kui olete oma veebilehitsejasse sisselogitud nagu mina (et kõik mu viimati külastautd lehed koos kiirvalikuga oleks alati kohe käepärast ja teil on arvuti ja mobla sünkroonis), siis võite korraks välja logida (Pildil oleva sign in asemel on sign out), siis puhastab vahemälu ainult arvutis, muidu ka moblal.
NB! Pärast peate igale poole jälle sisse logima. Aga tulemus on seda väärt!

Viimati muutis seda LillyS (Kolm 04 Jan 2023, 00:35). Kokku muudetud 4 korda
Foorumi domeeni aadressi sai uuendatud ja nüüd peaksid oma arvutis mälu puhastama, et Mustrimaailma foorumisse minnes ikka oleks www.mustrimaailm.net aadress, (mitte co.ee )
Loe lihtsat varianti täpsemalt siit: (ainult paar klikki)
https://www.mustrimaailm.net/t416-www-mustrimaailm-net-ja-kuidas-teha-clear-cache#303745

https://www.mustrimaailm.net/t416-www-mustrimaailm-net-ja-kuidas-teha-clear-cache#303745

» Kuidas leida oma postitusi.
» Mustrimaailm Facebookis!
» Mustrimaailm - 6 aastane! Pildid!
» Foorumi uudiskiri
» Kuidas panna allkirja
» Mustrimaailm Facebookis!
» Mustrimaailm - 6 aastane! Pildid!
» Foorumi uudiskiri
» Kuidas panna allkirja
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1