Mustri abi
3 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Mustri abi
Tere!
Palun abi kasvatamisel ranglaanil ja varrukatel.
https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=6922&cid=29
MUSTER
Vaata skeeme A.1-A.2. Muster on vaadatuna töö paremalt (PP) poolt ja näitab iga rida.
RAGLAAN
Kasvata raglaani jaoks mõlemal pool skeemi A.2. Kasvatamiseks tee õhksilmus, järgmisel ringil koo õs keerdsilmusena, et vältida augu teket.
Kasvatamised kehaosal ja varrukatel on ebaühtlased.
KASVATAMISE NIPP
Alusta 1 s enne silmusemärkijat (SM) ja kasvata nii: 1 õs, 2 pr (SM on nende kahe silmuse vahel), 1 õs. Järgmisel ringil koo õs pr keerdsilmusena, et vältida augu teket.
KAHANDAMISE NIPP
Kahanda enne SM-i: 2 pr kokku.
Kahanda pärast SM-i: tõsta 1 s pr võttega kudumata, 1 pr, tõsta kudumata silmus üle.
---------------------------------
TOPP
Kootakse ringselt ülevalt alla ringvarrastega.
PASSE
SELLEST OSAST Ei SAA ARU. Kas selja- ja esiosa kasvatused on ranglaankasvatused ja varrukatel kasvatan ainult ühe silmuse kogu ringil? Ühesõnaga ei mõista.
Kui on kootud skeemi A.1 muster, võta 4 mm ringvardad.
Koo järgmist ringi nii, seljaosa keskelt: koo 17-18-19-20-21-22 s parempidises koes (= seljaosa), skeemi A.2 (= 19 s), 1 s parempidises koes, skeemi A.2 (= 19 s) (= 39 s on varrukal), koo 34-36-38-40-42-44 s parempidises koes (= esiosa), skeemi A.2, 1 s parempidises koes ja skeemi A.2 (= 39 s on varrukal), lõpus koo 17-18-19-20-21-22 s parempidises koes (= seljaosa).
Jätka sedasi mustriga, SAMAL AJAL kasvata RAGLAANi jaoks järgmise rea alguses - vaata ülevalt.
Kasvata esi-/seljaosal: 1 s igal ringil kokku 14-16-18-20-26-30 korda, siis igal teisel ringil 7-8-9-10-9-9 korda.
Kasvatused varrukatel: 1 s igal teisel ringil kokku 2-4-6-8-10-12 korda ja siis igal 4-ndal ringil kokku 6 korda kõikidel suurustel.
Ette tänades
Palun abi kasvatamisel ranglaanil ja varrukatel.
https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=6922&cid=29
MUSTER
Vaata skeeme A.1-A.2. Muster on vaadatuna töö paremalt (PP) poolt ja näitab iga rida.
RAGLAAN
Kasvata raglaani jaoks mõlemal pool skeemi A.2. Kasvatamiseks tee õhksilmus, järgmisel ringil koo õs keerdsilmusena, et vältida augu teket.
Kasvatamised kehaosal ja varrukatel on ebaühtlased.
KASVATAMISE NIPP
Alusta 1 s enne silmusemärkijat (SM) ja kasvata nii: 1 õs, 2 pr (SM on nende kahe silmuse vahel), 1 õs. Järgmisel ringil koo õs pr keerdsilmusena, et vältida augu teket.
KAHANDAMISE NIPP
Kahanda enne SM-i: 2 pr kokku.
Kahanda pärast SM-i: tõsta 1 s pr võttega kudumata, 1 pr, tõsta kudumata silmus üle.
---------------------------------
TOPP
Kootakse ringselt ülevalt alla ringvarrastega.
PASSE
SELLEST OSAST Ei SAA ARU. Kas selja- ja esiosa kasvatused on ranglaankasvatused ja varrukatel kasvatan ainult ühe silmuse kogu ringil? Ühesõnaga ei mõista.
Kui on kootud skeemi A.1 muster, võta 4 mm ringvardad.
Koo järgmist ringi nii, seljaosa keskelt: koo 17-18-19-20-21-22 s parempidises koes (= seljaosa), skeemi A.2 (= 19 s), 1 s parempidises koes, skeemi A.2 (= 19 s) (= 39 s on varrukal), koo 34-36-38-40-42-44 s parempidises koes (= esiosa), skeemi A.2, 1 s parempidises koes ja skeemi A.2 (= 39 s on varrukal), lõpus koo 17-18-19-20-21-22 s parempidises koes (= seljaosa).
Jätka sedasi mustriga, SAMAL AJAL kasvata RAGLAANi jaoks järgmise rea alguses - vaata ülevalt.
Kasvata esi-/seljaosal: 1 s igal ringil kokku 14-16-18-20-26-30 korda, siis igal teisel ringil 7-8-9-10-9-9 korda.
Kasvatused varrukatel: 1 s igal teisel ringil kokku 2-4-6-8-10-12 korda ja siis igal 4-ndal ringil kokku 6 korda kõikidel suurustel.
Ette tänades
karin09- Mustrite koguja
- Heegeldusoskus : ei oska eriti
Kudumisoskus : algaja
Postituste arv : 94
Re: Mustri abi
Mulle tundub, et esi-ja seljaosa kasvatused on raglaanikasvatused ja varrukakasvatusi on mõlemal varrukal 2 - nii, et kõigepealt kood pool seljaosa, siis kasvatad seljasilmuse;
siis on muster, pärast seda kasvatad varrukasilmuse, siis kood varrukaosa, siis kasvatad teise varrukasilmuse, siis jälle muster;
siis tuleb esiosakasvatus, siis esiosa, siis teine esiosakasvatus;
siis jälle muster, varrukakasvatus, varrukaosa, varrukakasvatus, muster;
siis jälle seljakasvatus ja seejärel seljaosa teise poole kudumine ning ring saabki täis.
Peab ainult järge pidama, millal on vaja teha kõik kasvatused ja millal ainult esi- ja seljaosa omad.
(Loodan, et keegi sõnaosavam aitab hädast välja, kui mul liiga segaselt kirja sai)
Ester2- DROPSi lõngade fänn
-
Heegeldusoskus : tagurpidi
Kudumisoskus : enam-vähem
Postituste arv : 498
Missuke likes this post
Kas varruka kasvatused on nagu ranglaani kasvatused? Millal ma neid varruka kasvatusi teen ,kui teine ring ma peaksin kuduma tavaliselt ,et ei tekiks auku...
karin09- Mustrite koguja
- Heegeldusoskus : ei oska eriti
Kudumisoskus : algaja
Postituste arv : 94
Ma kohevarsti jouan arvutisse ja joonistan sulle pildi.
Siis vaatan mustri sõnastuse üle.
Juhendis on öeldud ju kui palju ja millal kasvatada esi/seljaosal ja palju varrukatel.
See toimub samaaegselt. (mitte et teed yhed enne ära ja pärast teised).
Raglaani jaoks kasvatatakse esi ja seljaosal = raglaanikasvstused. Tavaliselt alguses on need korraga, aga vahel erinevalt.
Mu joonisel on kasvatused varrukatel ristid= (varrukakasvatused) ja esi ja seljaosal täpid (esi&seljaosa kasvatused).
Ma panen pildi fb gruppi ja ehk saan tuua lingi siia.
Pilt seal
Siis vaatan mustri sõnastuse üle.
Juhendis on öeldud ju kui palju ja millal kasvatada esi/seljaosal ja palju varrukatel.
See toimub samaaegselt. (mitte et teed yhed enne ära ja pärast teised).
Raglaani jaoks kasvatatakse esi ja seljaosal = raglaanikasvstused. Tavaliselt alguses on need korraga, aga vahel erinevalt.
Mu joonisel on kasvatused varrukatel ristid= (varrukakasvatused) ja esi ja seljaosal täpid (esi&seljaosa kasvatused).
Ma panen pildi fb gruppi ja ehk saan tuua lingi siia.
Pilt seal
» Palun abi arhiiv (vaata siit igasugu küsimusi - vastuseid!)
» Palun abi mustrist arusaamisel (kõik küsimused siia teemasse)
» Milliste DROPSi õpetuste järgi oled kudunud/heegeldanud?
» Sallike - Dropsi lõngu müüv e-pood
» Tõlkeabi (muud mustrid)
» Palun abi mustrist arusaamisel (kõik küsimused siia teemasse)
» Milliste DROPSi õpetuste järgi oled kudunud/heegeldanud?
» Sallike - Dropsi lõngu müüv e-pood
» Tõlkeabi (muud mustrid)
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1