Raasiku lõngad
+63
puuvana
Preili
Woolish
janne35
Mammutis
triibik
triin112
Lola69
p2ike26
abdulabulamir
tarakan
Kata
Pitsilized
meka
Moona
Anna
Tirtsukas
Erru
Emmaliine
Miuks
Anneli
Pisi-Pisi
margiita
anjusa
Bellemoore
Angela
kaltsunukk
Annyliis
annuška
katriina7
Terje
leonoora
siil
anca17
kair
karuemme
Merrukas
annero
anxy
kammeljas
aet10a
Berta
rion
anka
Krentu
helu
härm
toomeoks
Prooton
Anneliis
mapikas
Nuksu
Drex
Marchia
Mumm
pisipahalane
Helikene
Sussukas
pirre46
Kaisukas
LillyS
kiisumari
Retsete
67 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 24
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 24 • 1, 2, 3 ... 12 ... 24
Raasiku lõngad
leonoora kirjutas:
Seisuga april 2011 a.
Kuna hinnavahe alla ja üle 10 kilo puhul tundus osadel sortidel suurem kui teistel, siis tegin sellise toreda tabeli.
kõigepealt üle 10 kg hinnad eurides ja eekudes, siis alla 10 kg hinnad ja viimane tulp on hinnavahe kroonides ja %-des. Viimaseks veel see nr, kui palju tuleb eekides hinnavahe lõngatoki pealt (25 gr tokk).
alla 10 kg
EURalla 10 kg
EEKüle 10 kg
EURüle 10 kg
EEKhinnalisa
EEK-deshinnalisa
%-deshinnalisa 250gr tokile, EEK 1xlõng (naturaalne) 15,6 243,36 14,4 224,64 18,72 8% 4,68 1xlõng (värvitud) 16,8 262,08 15,6 243,36 18,72 8% 4,68 1xlõng (Eesti villast) 14,4 224,64 13,2 205,92 18,72 9% 4,68 2x ja 3x lõng (naturaalne) 16,8 262,08 14,4 224,64 37,44 17% 9,36 2x ja 3x lõng (värvitud) 18 280,8 15,6 243,36 37,44 15% 9,36 2x ja 3x lõng (Eesti villast) 15,6 243,36 13,2 205,92 37,44 18% 9,36 Artistic lõng 20,3 316,68 18 280,8 35,88 13% 8,97 1x Artistic lõng 19,2 299,52 16,8 262,08 37,44 14% 9,36
Täna hommikul tegin avastuse, et viimase Raasikult ostetud lõngaportsuga olen haledalt petta saanud - või on siis vähemalt üks kaaludest (minu vs nende) totaalselt vale. KÕIGIL ostetud lõngadel olid kaaluvahed.
Tõsi - tütar mainis seda juba sealt väljudes, et mingi lõnga kaalumisel ja hinna arvutamisel sealne töötaja eksis. No tema seisis ka seal kõrval ja mina muudkui valisin.
Aga nüüd kaalusid kokku lüües tuleb välja et olen tugevalt üle 100 g vastu pükse saanud .
Ei tee selline asi rõõmsaks - ei tee
aga saada mail neile, vaata mis vastavad kui ka ei kompenseeri, siis ehk on nad edaspidi ettevaatlikumadRetsete kirjutas: Täna hommikul tegin avastuse, et viimase Raasikult ostetud lõngaportsuga olen haledalt petta saanud - või on siis vähemalt üks kaaludest (minu vs nende) totaalselt vale. KÕIGIL ostetud lõngadel olid kaaluvahed.
Tõsi - tütar mainis seda juba sealt väljudes, et mingi lõnga kaalumisel ja hinna arvutamisel sealne töötaja eksis. No tema seisis ka seal kõrval ja mina muudkui valisin.
Aga nüüd kaalusid kokku lüües tuleb välja et olen tugevalt üle 100 g vastu pükse saanud .
Ei tee selline asi rõõmsaks - ei tee
Ja selle aja peale mul lõng ilmselt juba ära kasutatud ka...
See jutt siin oligi mõeldud selleks, et teised ei läheks seal samamoodi pea laiali otsas - nagu mina. No elevus nii paljude ilusate lõngade seas olla on ju suur!
Lihtsalt tuleb tähelepanelik olla ja ka vaadata (kaalumist, arvutamist) ja kaasa mõelda.
Ja nagu ma ütlesin - ei tea ju kumb kaaludest...ehkki minu oma on tutikas
(Katsun homme teha kontrollkaalumisi asjadega, mille kaalus võin kindel olla...)
Point on aga ikka selles, et arvutamist ei saa ikka päris müüjate õlule jätta :roll:
Ja selle aja peale mul lõng ilmselt juba ära kasutatud ka...
See jutt siin oligi mõeldud selleks, et teised ei läheks seal samamoodi pea laiali otsas - nagu mina. No elevus nii paljude ilusate lõngade seas olla on ju suur!
Lihtsalt tuleb tähelepanelik olla ja ka vaadata (kaalumist, arvutamist) ja kaasa mõelda.
Ja nagu ma ütlesin - ei tea ju kumb kaaludest...ehkki minu oma on tutikas
(Katsun homme teha kontrollkaalumisi asjadega, mille kaalus võin kindel olla...)
Point on aga ikka selles, et arvutamist ei saa ikka päris müüjate õlule jätta :roll:
Ja neil oleks ka kasulik teada oma vigadest, muidu nad ei saa ju end parandada.
Ja neil oleks ka kasulik teada oma vigadest, muidu nad ei saa ju end parandada.
Ma pean enne oma kaaluga ikka kontrollkaalumise ära tegema - ei saa ju esitada ametlikku pretensiooni muidu...
samuti väheneb kaal pestes, sest kogu jura on eelnevalt ju kaalu see
samuti väheneb kaal pestes, sest kogu jura on eelnevalt ju kaalu see
Kaisukas - nad mul veel täpselt samas kilekotis, millega ma nad sealt ära tõin :irv: . No ok - ühe toki võtsin täna välja ja kerisin ära...aga pesust ikka veel vara rääkida - enne vaja veel kududa ka
ma ei tea, kuidas siis õhk oli, kui sa käisid, aga talvel oli seal küll jube rõske ja kuigi lõngad seal niisked ei tundunud, on nad mul kodus katsudes küll "kuivemad".
aga 100g
mis koguse peale see sul erinevus tuli?
ma ei tea, kuidas siis õhk oli, kui sa käisid, aga talvel oli seal küll jube rõske ja kuigi lõngad seal niisked ei tundunud, on nad mul kodus katsudes küll "kuivemad".
aga 100g
mis koguse peale see sul erinevus tuli?
Oot - ma mõtlen umbes 700-ja üle oli kokku....(kodus nii arved kui kaalud - sry). Ja sadakond grammi tundub tõesti palju. Selle pärast ma ka siia kirjutama hakkasin.
Aga olgu peale - ma tegelen selle asjaga hommikul kodus veelkord ja põhjalikumalt.
Muide - ostmas käisin ju enne jaani - 17.06 - seega vaevalt, et nad kilekotis nii ruttu "ära kuivasid"
Aga olgu peale - ma tegelen selle asjaga hommikul kodus veelkord ja põhjalikumalt.
Muide - ostmas käisin ju enne jaani - 17.06 - seega vaevalt, et nad kilekotis nii ruttu "ära kuivasid"
Kaisukas - sina meil tark: oskad sa pakkuda, palju raasiku artistikul (8/2) 100 g kohta umbes meetreid võiks olla?
Olen ka avastanud pesematta lõngal kaaluvahe . Tokil peal üks kaal ja minu KAKS kaalu kodus näitavd muud kaalu Kahjum muidugi minu kasuks
Re: Raasiku lõngad
pirre46
Peale puhkust kindlasti helista ja räägi neile sellest. Või saada meil nagu mainiti. Neil on hea teada ka negatiivsest tagasisidest.
Kaitseks võin lihtsalt nentida fakti, et ka Reet on inimene ja juhtub apsakaid kõigil. Mina olen siiani rahul old oma ostudega aga kuna ta mul siin kõrval kohe, ostan vaid 1-2 tokki korraga.
Peale puhkust kindlasti helista ja räägi neile sellest. Või saada meil nagu mainiti. Neil on hea teada ka negatiivsest tagasisidest.
Kaitseks võin lihtsalt nentida fakti, et ka Reet on inimene ja juhtub apsakaid kõigil. Mina olen siiani rahul old oma ostudega aga kuna ta mul siin kõrval kohe, ostan vaid 1-2 tokki korraga.
Kogu maailmas müüakse lõnga kaalu ja pikkusega, ja nemad ei tea sellest midagi?!Kaisukas kirjutas:ma küsisin seda raasikul käies müüja käest ja ta vastas, et seda ei tea küll keegi seega pead ise kaaluma ja mõõtma :168:
Kuna nende lõng on juba ülemaailma kuulus, siis oleks neil aeg seda teada saada!
Ja mina pean häbiga tunnistama,et lihtsalt pole jõudnud ei oma kaalusid ega lõngu nüüd korralikult üle kontrollida. Tundub, et ega enne nädalalõppu jõuagi. Selliste ilmadega on iga vaba hetk linnast väljas ju....
Helikene kirjutas:Kas siin pole siis arvestus selline- 8/2 8m lõnga = 2g. 8/1 8m=1g. 5/3 5m=3g. Villastel lõngadel peaks ju nii olema
Selle järgi peaks siis 8/2 artisticut olema 200 g= 800m? Ehk siis 50g=200m?
Ma tõesti ei jaga tuhkagi ja kui küsimus on rumal, siis vabandan ette ja tahapoole.
Ma tõesti ei jaga tuhkagi ja kui küsimus on rumal, siis vabandan ette ja tahapoole.
See tulebki sellest, et 1g=8m on ühekordne. Kahekordne on 2x1g=8m ehk 2g=8m jne. Jämedam lõng, näit 6 on samamoodi. 6/1 1g=6m, kolmekordne seega 3x1g=6m e 3g=6m 6/3. Jutt segane, kuid selge :irv:
pisipahalane kirjutas:Mitte, et ma asjast midagi teaks, aga kas see 8/2 puhul ei või see 2 hoopis kordsust tähendada
Nii palju kui mina tead - seda ta tähendabki, aga probleem on just pikkuse/kaalu suhte määramisel.
Näiteks 1/8 lõng:
Selline lõng on kedratud 8 korda pikemaks kui tavaliselt ja on seetõttu peenem.
St. 1 kilogrammi kohta on 8000 meeterit lõnga, st. “1/8”
Esimene nr tähistab mittu niiti on kokku. 1/8 on ühekordne, 2/8-l on juba 2 niiti kokku korrutatud jne.
2/8 tähendab, et on 8000 meeterit kilo kohta, aga ka korrutatud kahekordseks. Lõppkokkuvõtteks on siis hoopis 4000 meeterit kilo kohta.
3/8 on siis 2666 meeterit/kilogramm, või 8000 jagatud 3-ga.
Artistik 8/2 on siis lahtiseletatuna, et 1/2 on 1kg=2000m
8/2 on siis 2000 jagatud 8-ga , st. 250m
Kes oskab veel segasemalt seletada?
Retsete, sa m66da 100 gr ära, palju pikkust saad?
Näiteks 1/8 lõng:
Selline lõng on kedratud 8 korda pikemaks kui tavaliselt ja on seetõttu peenem.
St. 1 kilogrammi kohta on 8000 meeterit lõnga, st. “1/8”
Esimene nr tähistab mittu niiti on kokku. 1/8 on ühekordne, 2/8-l on juba 2 niiti kokku korrutatud jne.
2/8 tähendab, et on 8000 meeterit kilo kohta, aga ka korrutatud kahekordseks. Lõppkokkuvõtteks on siis hoopis 4000 meeterit kilo kohta.
3/8 on siis 2666 meeterit/kilogramm, või 8000 jagatud 3-ga.
Artistik 8/2 on siis lahtiseletatuna, et 1/2 on 1kg=2000m
8/2 on siis 2000 jagatud 8-ga , st. 250m
Kes oskab veel segasemalt seletada?
Retsete, sa m66da 100 gr ära, palju pikkust saad?
Viimati muutis seda LilySmuul (Esm 05 Juul 2010, 13:52). Kokku muudetud 1 kord
Võtsin lõngavihi ette ja hakkan mõõtma
Viht kaalub 240g. 1 ring=180cm. On 491 ringi, st 883,8m.
Viht kaalub 240g. 1 ring=180cm. On 491 ringi, st 883,8m.
Viimati muutis seda Helikene (Esm 05 Juul 2010, 13:47). Kokku muudetud 1 kord
Kirjuta siia juurde siis see nende number ka , et saaks veel segasemaks asja arvutada.
Similar topics
» Malabrigo lõngad
» MAAILMA lõngad
» Dropsi lõngad 2014: november-detsember: Dropsi villased lõngad
» Noro lõngad
» Cascade lõngad
» MAAILMA lõngad
» Dropsi lõngad 2014: november-detsember: Dropsi villased lõngad
» Noro lõngad
» Cascade lõngad
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 24