DROPS Alpaca
+48
tivka
echo20
Alleraa
Miuks
Merkuur
provvaD
Missuke
rion
Dots
kiiska
Helen
krissuuss
triin112
jutapille
Kadrii
kammeljas
carissime
meka
Pisi-Pisi
cassiusko
Anneli
Katriina
kair
tarakan
katriina7
Angela
piisk
Anneliis
marfa
ilona
Prooton
leonoora
Bananasilk
Kaisukas
Maadlipreili
Annyliis
anniqa
Retsete
aet10a
Marchia
Della
pisiingel
kiisumari
LillyS
härm
Tirtsukas
Krentu
anka
52 posters
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 8
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: DROPS Alpaca
Kudusin eile sellega esimes korda. Tokis tundis nii mõnus ja pehme. Kududa oli mul ga natuke raske, kuna lõng nii libe. Kootud pind tuleb aga nii mõnus.
Mina olen just lõpetamas laste mütsi 14-28. Koon Alpacat esimest korda. Kasutasin vardaid 4,5, nagu ette nähtud, ja kahekordset lõnga, aga mulle tundub ka, et kuidagi natuke hõre ja ebaühtlane jääb, eriti edasi-tagasi kudumisel. Samas proovilapp tuli mul koetihedust järgides jälle sutsu väiksem. Ei teagi siis, milles asi. Ehk oleks nr 4-ga ilusam jäänud. Aga siis oleksin pidanud vist rohkem silmu tegema jälle, et soovitud suurust saada. Muidu lõng pehme küll ja jooksis vardal väga hästi.
piisk- Usin lobiseja
-
Heegeldusoskus : hea
Kudumisoskus : hea
Postituste arv : 651
Olen ka tähele pannud, et mõne lõngaga on lihtsam ühtlast kude saavutada ja mõnega raskem, Alpaca kuulub pigem viimaste hulka.
Harutasingi kogu mütsi üles ja hakkasin nr 4 varrastega kuduma - kohe hoopis ilusam jääb. Kusjuures silmade arvu ei muutnudki. Eks näis, kuidas lõpuks välja kukub. Aga minu hinnangul 4,5 vardad ikka üle pakutud, kuna müts peaks ikka sooja hoidma ja tihe olema.
piisk- Usin lobiseja
-
Heegeldusoskus : hea
Kudumisoskus : hea
Postituste arv : 651
DROPSis paistavad armastavat jah pigemat hõredat kudumit - Eskimoga kududes tuleb tihti väiksem vardanumber kui see, mis mustris soovitatud valida, et koetihedus meie maitsele sobivam oleks
Kuid topeltAlpacaga näiteks kampsut kududes on 5,5 suuruski täitsa ok minu meelest.
Kuid topeltAlpacaga näiteks kampsut kududes on 5,5 suuruski täitsa ok minu meelest.
Enda kampsunit nüüd pesin ja....see nr3mm vardaga kootud passeosa oli kohe mu meelest tiba hõre ja eks ta nüüd tibake pikemaks mul venis. Varrukad kudusin 2,5mm vardaga ja igati OK endiselt
Pisuke mure ka sellega, et algselt andis palju karvakesi mustale pluusile . Peale pesu pole neid kaht kokku pannud ja kommenteerida veel ei saa
Enda kampsunit nüüd pesin ja....see nr3mm vardaga kootud passeosa oli kohe mu meelest tiba hõre ja eks ta nüüd tibake pikemaks mul venis. Varrukad kudusin 2,5mm vardaga ja igati OK endiselt
Pisuke mure ka sellega, et algselt andis palju karvakesi mustale pluusile . Peale pesu pole neid kaht kokku pannud ja kommenteerida veel ei saa
Mina kudusin lapsele oma Alpaca-jääkidest kolmekordse lõngaga kindad. Tõeliselt paksud ja tihedad jäid:) Lapse käed pole küll kordagi külmad olnud, kuigi kindad on tihti täiega lumised ja vahel pealt ka märjavõitu olnud. Tihedast kasutusest ja pesemisest on kaubanduslik välimus küll kannatada saanud, kuid need käpikud on 3-aastasele trööpamiseks väga vinged.
Alpacast kampsunid talvel on väga-väga soojad ja mis peamine nad ei ole paksud ja kohmakad ja mahuvad ka kõige kitsama mantli (jope) alla ilusasti ära. Alpaca on üks minu lemmikuid.
Olen ka täielik alpaca lõngade fänn. Meeldib eelkõige see,et kudum säilitab oma mõõdud ka peale pesu. Dropsi Alapacast olen nüüd ridamisi kudunud kolm kampsunit ja ühed sõltustega ( nii nimetas aasadega kindaid minu muhulasest vanaema) kindad. Kasutanud olen vardaid nr.2 ja 2,5.
tarakan- Usin lobiseja
-
Heegeldusoskus : on
Kudumisoskus : on
Postituste arv : 837
Lõpetasin just kahekordse kaamelikarva Alpacaga mütsi - vardad nr. 4.
Lõngaga esimene kokkupuude ja see on tõesti mõnus. Kohevuse ja pehmusega olen väga rahul - kui nuriseda, siis võibolla tõesti selle üle, et koe ühtlust veidi raskem saavutada ja kududes tundub veidi libe (ilmselt puidust varrastel ei kipuks silmused nii lihtsalt siia-sinna lipsama).
Tagantjärele mõeldes oleks võinud kahekordse lõnga jaoks mütsil isegi võtta varda nr 3,5. Nr. 5 tehtud proovilapp kahekordse lõngaga tundus küll minu meelest hõredavõitu. Aga eks see ole tõepoolest maitse asi ja sõltub ka paljuski konkreetsest kudumist - ja võibolla ka meie karmi kliima viga, et lausa tahaks, et talvised esemed oleks PAKSUD ja juba visuaalselt aimatavalt soojad!
Minu lemmiklõnga nr.1 sellest ilmselt ei saa (saaks oma koha kindlasti esikümnes!) - aga ta on nüüd ära katsetatud ja tulevikus ilmselt kasutan ühe või teise eseme kudumiseks veel!
P.S. Väikelaste kudumite jaoks tundub tõesti olevat äärmiselt sobilik ning mõnus materjal!
Lõngaga esimene kokkupuude ja see on tõesti mõnus. Kohevuse ja pehmusega olen väga rahul - kui nuriseda, siis võibolla tõesti selle üle, et koe ühtlust veidi raskem saavutada ja kududes tundub veidi libe (ilmselt puidust varrastel ei kipuks silmused nii lihtsalt siia-sinna lipsama).
Tagantjärele mõeldes oleks võinud kahekordse lõnga jaoks mütsil isegi võtta varda nr 3,5. Nr. 5 tehtud proovilapp kahekordse lõngaga tundus küll minu meelest hõredavõitu. Aga eks see ole tõepoolest maitse asi ja sõltub ka paljuski konkreetsest kudumist - ja võibolla ka meie karmi kliima viga, et lausa tahaks, et talvised esemed oleks PAKSUD ja juba visuaalselt aimatavalt soojad!
Minu lemmiklõnga nr.1 sellest ilmselt ei saa (saaks oma koha kindlasti esikümnes!) - aga ta on nüüd ära katsetatud ja tulevikus ilmselt kasutan ühe või teise eseme kudumiseks veel!
P.S. Väikelaste kudumite jaoks tundub tõesti olevat äärmiselt sobilik ning mõnus materjal!
Ma täitsa algaja kudumises ja vaikselt kogun seda Alpacat paari toki kaupa. Nüüd juba päris mõnus hunnik seda, aga ma lihtsalt ei raatsi seda kuduma hakata :168: Hästi ilusad toonid on tume oliiv ja türkiis - no lihtsalt söö või ära
cassiusko- Uue mustri otsingul
- Heegeldusoskus : algaja
Kudumisoskus : algaja
Postituste arv : 24
Cassiusko - aga hakka kuduma ja sa tunned kui hea sooja asja sa sellest veel valmis saad
Tean mida sa tunned. Mul on 38 erinevat tooni :irv: Mõnda on 1 tokk, mõnda 4...nii kuidas juhtunud on.cassiusko kirjutas:Ma täitsa algaja kudumises ja vaikselt kogun seda Alpacat paari toki kaupa. Nüüd juba päris mõnus hunnik seda, aga ma lihtsalt ei raatsi seda kuduma hakata :168: Hästi ilusad toonid on tume oliiv ja türkiis - no lihtsalt söö või ära
Jaa ma pean hakkama jah. Ma just sorteerisin oma lõnga ära ja jätsin 2 tokki välja. Bananasilk tõlkis ühe kaelussalli just selgesse eesti keelde ja ma siis täna alustan. Raudselt tekib topeltsõltuvus nüüd
cassiusko- Uue mustri otsingul
- Heegeldusoskus : algaja
Kudumisoskus : algaja
Postituste arv : 24
pisiingel kirjutas:Mul on 38 erinevat tooni :irv:
Kõigest
Kudumisoskus : parem kui heegeldamine
Postituste arv : 459
Toon on tõesti ilus, eriti sinisel kleidil! Ja kudum ise on väga-väga ilus :D
Jah, sinine ja kuldne, tõeliselt kuninglik
Huvitav, kas ma olen ainuke kellel alpacast asi udemeid/ karvu ajab? Kusjuures kõiki kudumeid pesen käsitsi vastava temperatuuriga ja sellega juba peale esimest pesu on käed alati karvased ja vesi oli 8 esimest pesu punane ehk andis värvi. Iga korraga vähema aga ikkagi. Lugesin kõik kommentaarid tagant järgi ja olin suht üllatunud. Siiani ei kipu alpacat soetama.
Mul on enda kollase Alpaca kampsuniga sama jama - isegi pärast mitmekordset pesu annab mustale pluusile tohutul hulgal karvu. Värvi õnneks pesuveele ei anna. Olen aru saanud, et Alpaca sobib rohkem eest kinniste asjade kudumiseks.
Absoluutselt mitte. Mina pole oma värvivaliku puhul mingit karva-ajamist märganud.
Ütlen veel kord - minu absoluutne ja vaieldamatu lemmik, kuna villast ei talu üldse.
Üks kampsunitest on eriti kirju-valge sees 5-6 tooni roosad-punakad ,kollased,sinised lilled ja 3 erineva tooniga rohelised lehed. Tänaseks pestud ikka mitu korda-no värvi küll ei anna.Ebemeid esimeses pesus ikka annab-mul kiiks,kõik kudumid pesen juba tükkidena enne kokkuõmblemist läbi. Ja muidugi aurutan ma kudumid peale pesu alati läbi märja marli,see võtab ka ebemeid kinni ja annab ühtlase siidise pinna.
Eelnev jutt ei kehti muidugi palmikutega kudumite puhul.
Drops Alpaca on minu vaieldamatu lemmik .
Üks kampsunitest on eriti kirju-valge sees 5-6 tooni roosad-punakad ,kollased,sinised lilled ja 3 erineva tooniga rohelised lehed. Tänaseks pestud ikka mitu korda-no värvi küll ei anna.Ebemeid esimeses pesus ikka annab-mul kiiks,kõik kudumid pesen juba tükkidena enne kokkuõmblemist läbi. Ja muidugi aurutan ma kudumid peale pesu alati läbi märja marli,see võtab ka ebemeid kinni ja annab ühtlase siidise pinna.
Eelnev jutt ei kehti muidugi palmikutega kudumite puhul.
Drops Alpaca on minu vaieldamatu lemmik .
tarakan- Usin lobiseja
-
Heegeldusoskus : on
Kudumisoskus : on
Postituste arv : 837
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» DROPS Alpaca Bouclé
» DROPS Brushed Alpaca Silk
» DROPS ♥ You #7
» Drops Muskat ja Drops Safrani võrdlus
» DROPS Sky