Pihinurk e. kuidas keegi liiga palju lõnga koju tõi. Vol. 1
+73
Mammutis
Tano
Anna
Pitsilized
lulla
Lola69
tsunaami
Kalamoor
Hilde
laanelill
Erru
juwel
carissime
cassiusko
krissu787
meka
Anneli
marfa
titikas
Bellemoore
tiianiin
piisk
margiita
Annyliis
anxy
tarakan
r66muz
pisiingel
kair
Bananasilk
Anneliis
Ketuemme
Katriina
katriina7
Angela
tegelinski
kaltsunukk
Emmaliine
maris
leonoora
Pisi-Pisi
Miuks
Helikene
anniqa
pirre46
Berta
annero
aet10a
Mumm
tiina
maasikmari
härm
rion
anka
anca17
Marchia
Tirtsukas
peri
Nuksu
kammeljas
trinsu
helu
pisipahalane
mapikas
Kata
Kaisukas
Krentu
Retsete
siil
Drex
anjusa
kiisumari
LillyS
77 posters
Lehekülg 9, lehekülgi kokku 40
Lehekülg 9, lehekülgi kokku 40 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Mitu kilo lõnga sul on?
Re: Pihinurk e. kuidas keegi liiga palju lõnga koju tõi. Vol. 1
Pidin täna ostma Karnaluksist soki lõnga, seda Regia oma soodukaga (muidu poole kallim) ja ikka kümme tokki korraga, et veel soodsam oleks. Nüüd vaatan, et Tallinnas on pool kappi juba lõngu täis - mis siit ostetud ja mis kodust kaasa võetud, et kui aega on, koon ära. Harva kodus olles võtan mõnuga oma kasti sees olevad lõngad välja ja vaatan ikka, et nii ilusad (olen nii rahul oma salakastiga, mida vaadates võib kümneid minuteid unistades kulutada). Kõigi jaoks on plaan olemas ja vast jõuab lähiajal ära ka kududa.
Sinuga Kammeljas pole ju muret - sul tulevad need kleidid ju kähku. Sinna vähemalt lõnga kulub. Ma siin kinnaste ja sokkidega ei jõua tõesti varusid ära kududa. Aga kui midagi hakkadki tegema (k.a. sokke) - siis ikka seda lõnga, mis vaja - netu! :168:
Mul on lõngad kõik sortide järgi karpides, sildid peal. Kasutan selliseid kingade jaoks mõeldud karpe, kus esimene külg on läbipaistev - siis on kohe ilus vaadata:) Mees mul kogu aeg räägib, et pangu ma aga kõik kirja mis mul on ja tehku pilti ka, et siis on ju palju parem ülevaade. Aga ütlen ausalt, et ma lihtsalt ei julge seda teha - olen ka jaanalind:) Samas ei taha ma ka peaaegu ühestki oma lõngast loobuda, sest iga lõnga küljes on ka mingi idee ja ega need lõngad ju mul seal leiba küsi, las seisavad. Vahel on ikka nii hea, kui tuleb mingi idee ja kohe on lõng võtta. Tavaliselt on aga ikkagi nii, et sobivat pole ja tuleb siiski poodi minna:)
Ja tõesti, lõngade vaatamine on üks mõnus meelelahutus - mul läheb tuju alati heaks. Ka lõngadest rääkimine ajab elevile
Ja tõesti, lõngade vaatamine on üks mõnus meelelahutus - mul läheb tuju alati heaks. Ka lõngadest rääkimine ajab elevile
Kudumisoskus : parem kui heegeldamine
Postituste arv : 459
täpselt nii!Krentu kirjutas:Ja tõesti, lõngade vaatamine on üks mõnus meelelahutus - mul läheb tuju alati heaks. Ka lõngadest rääkimine ajab elevile
Mina olen juba ammu aega tagasi kaotanud ülevaate oma lõngade hulga kohta. Seda, mis mul kahes suures kastis allkorrusel on, ma enam-vähem tean, aga mis kahes suures kastis ülakorrusel on, ma enam ei tea. Üleval on külm kah, sinna niisama naljalt tuulama ei roni. Vahel siiski käin ja imestan - no millise hetkehulluse ajel olen ma näiteks ostnud elektrirohelist lõnga? Veel on seal näiteks karvast oranži efektlõnga ja valget laia paellõnga.
Mul on plaan - vähemalt alumise korruse lõngad ära kududa. Aga kes vajab nii palju (õla)salle kui mul lõnga on? Sest kui kududa, siis ikka suurt asja, mitte mingit pisikest jullat, millel tuleb kohe hakata kahandama - kindad, mütsid... Kuigi neid peaks ka kuduma
Mul on plaan - vähemalt alumise korruse lõngad ära kududa. Aga kes vajab nii palju (õla)salle kui mul lõnga on? Sest kui kududa, siis ikka suurt asja, mitte mingit pisikest jullat, millel tuleb kohe hakata kahandama - kindad, mütsid... Kuigi neid peaks ka kuduma
käisin lõngamaanias kotti sai pandud alaskat, eskimot ja natuke alpacat
Just-just!siil kirjutas:täpselt nii!Krentu kirjutas:Ja tõesti, lõngade vaatamine on üks mõnus meelelahutus - mul läheb tuju alati heaks. Ka lõngadest rääkimine ajab elevile
Retsete- hea et Kiisumari vähemalt pilte juurde ei pannud. :168:
Mul lõngad õnneks/kahjuks vähemalt 3 kohas laiali - lastetoas (mis on osaliselt ka kolituba, sest jõmm nii väike veel), magamistoa panipaigas ja esiku panipaigas. Ups, tegelikult on pool ühest köögikapist ka lõngakerade päralt, sest hakkasin käpiknukke tegema. Kana sai valmis, kukk jäi pooleli, sest haigus tuli peale ja palavikuga ei suutnud mõtlemist vajavat asja teha. Siis võtsin aga sokid ette ja pärast neid tulid kindad ja jälle sokid... Tegelikult pidi järjekorras eespool olema veel haapsalu salli äärepits ... aga noh..
Ma olen koguseliselt 2 korda üle pingutanud - üks kord, kui Raasikult koostellimist organiseerisin ja teine kord Garnstudio esimese tellimusega. Õnneks on need kahetsused tänaseks päevaks üle läinud, sest nii mõndagi on sellest kootud ka ja nad meeldivad mulle endiselt. Pigem panevad ming pead kratsima need mõne projektiga kaasnevad tuhanded ostud. A'la hakkasin suvel tipsile kübarat heelgeldama. Otsin ühte sorti PV lõnga 3 värvi (st 3 tokki). Ok, 2 värvist (mõlemast pool kera) sai üks kaaabu/kübar. Polnud see, mis ootasin. Ok, teine muster - ja poodi lõnga ostma. Jälle erinevad tokid, midagi jäi puudu, jälle juurde. Tulemus - lõpuks on jälle palju üle. Ok, ikka polnud rahul, poodi kolmandat lõnga ostma. Pluss suvise sooduka ajal hunnik värvisi puuvillaseid. Lõpuks on nüüd lapsel 1 paks kübar, 1 õhem kübar, 1 hästi õhuke murumüts ja minul tohutu kotitäis puuvillast lõnga Kui võtta eelduseks, et lapsel oli 1 õhukest peakatet vaja, siis kus see loogika on...
Aga kui me ükskord magamistoa mööbli saame, siis mul on vist võimalik kogu oma käsitöö värk ühte kohta kolida, eks siis saab see hunnik ühte kohta kokku ja on näha, kas ma kukun pikali (jeerum, kui palju!) või ohkan kergendatult (kartsin hullemat).
Ma olen koguseliselt 2 korda üle pingutanud - üks kord, kui Raasikult koostellimist organiseerisin ja teine kord Garnstudio esimese tellimusega. Õnneks on need kahetsused tänaseks päevaks üle läinud, sest nii mõndagi on sellest kootud ka ja nad meeldivad mulle endiselt. Pigem panevad ming pead kratsima need mõne projektiga kaasnevad tuhanded ostud. A'la hakkasin suvel tipsile kübarat heelgeldama. Otsin ühte sorti PV lõnga 3 värvi (st 3 tokki). Ok, 2 värvist (mõlemast pool kera) sai üks kaaabu/kübar. Polnud see, mis ootasin. Ok, teine muster - ja poodi lõnga ostma. Jälle erinevad tokid, midagi jäi puudu, jälle juurde. Tulemus - lõpuks on jälle palju üle. Ok, ikka polnud rahul, poodi kolmandat lõnga ostma. Pluss suvise sooduka ajal hunnik värvisi puuvillaseid. Lõpuks on nüüd lapsel 1 paks kübar, 1 õhem kübar, 1 hästi õhuke murumüts ja minul tohutu kotitäis puuvillast lõnga Kui võtta eelduseks, et lapsel oli 1 õhukest peakatet vaja, siis kus see loogika on...
Aga kui me ükskord magamistoa mööbli saame, siis mul on vist võimalik kogu oma käsitöö värk ühte kohta kolida, eks siis saab see hunnik ühte kohta kokku ja on näha, kas ma kukun pikali (jeerum, kui palju!) või ohkan kergendatult (kartsin hullemat).
leonoora- Ütleb sõna sekka
- Heegeldusoskus : veidike ja heegeldasin väga ammu
Kudumisoskus : täitsa olemas ja koon mõnuga
Postituste arv : 121
Koo kõik ülejäägid vaibaks ja siis ei peagi lõngu mujale kolima. :irv:
siil kirjutas:täpselt nii!Krentu kirjutas:Ja tõesti, lõngade vaatamine on üks mõnus meelelahutus - mul läheb tuju alati heaks. Ka lõngadest rääkimine ajab elevile
Oi, mulle meeldib ka see: vaadata, silitada ja unistada ..... Vahel saavad unistused ka teoks
Mu arust pole lõnga kunagi liiga palju Ja pahatihti on liigagi tihti just see kõikse vajalikum puudu ning mida oleks vaja kohe ja praegu :168:
Mul küll väga palju lõngu varutud pole aga ma poleks ka kunagi uskunud, et ma võin lõngadest sõltuvusse sattuda. :168: see tundub veider ja mis ma eile tegin .... ostsin lõngu kokku peaaegu tuhande krooni eest mehele ei tohi öeldagi arvab, et naine lolliks läinud
maris kirjutas:Mul küll väga palju lõngu varutud pole aga ma poleks ka kunagi uskunud, et ma võin lõngadest sõltuvusse sattuda. :168: see tundub veider ja mis ma eile tegin .... ostsin lõngu kokku peaaegu tuhande krooni eest mehele ei tohi öeldagi arvab, et naine lolliks läinud
Ja nii ta läheb - süvenevalt :irv:
Mul mees õnneks üllatavalt mõistev minu lõngahulluse osas. Teinekord lausa üllatab, nagu eile, kui koju tulles teatas õhinal, et ta leidis ühelt objektilt ära sõites ühe lõngapoe, et kas tahan vaatama minna .
Aga hullusest. Noh, ma see aasta suvel sattusin ka "väheke" hoogu. Käisin oma lemmik lõngapoes ja väljusin sealt kahe suure kilekotitäie lõngadega, sest mul oli vaja ju seda ja teist ja kolmandat ja... . Õnneks tänaseks on sellest vähe järgi. Ja võrreldes teistega on mul üldse vähe lõnga. Esiku kapis pesitsevad mu villaheide tokid (suur kotitäis ja neid ostest tegin ma elutiili!) ja siis mees kinkis eelmine aasta mulle lõngakummuti. Noh, see on stabiilselt kurgumulguni täis ja ma pidevalt luban endale, et ma enne uut lõnga ei osta, kui vanad otsas, aga noh...järgmise korrani .
Aga hullusest. Noh, ma see aasta suvel sattusin ka "väheke" hoogu. Käisin oma lemmik lõngapoes ja väljusin sealt kahe suure kilekotitäie lõngadega, sest mul oli vaja ju seda ja teist ja kolmandat ja... . Õnneks tänaseks on sellest vähe järgi. Ja võrreldes teistega on mul üldse vähe lõnga. Esiku kapis pesitsevad mu villaheide tokid (suur kotitäis ja neid ostest tegin ma elutiili!) ja siis mees kinkis eelmine aasta mulle lõngakummuti. Noh, see on stabiilselt kurgumulguni täis ja ma pidevalt luban endale, et ma enne uut lõnga ei osta, kui vanad otsas, aga noh...järgmise korrani .
Kudumisoskus : parem kui heegeldamine
Postituste arv : 459
Minuga on vaid üks kord juhtunud, et olen lõnga ostes päris hoogu sattunud - peale raamatu "200 heegeldatud ruuru" ostmist tulin koju erinevat värvi SW Capri lõngadega, töö on endiselt poolik ja ootab oma aega, aga kastitäis lõngu on kokku ostetud ka.
Kuna koon valdavalt väiksemaid asju (papud, sokid, mütsid, kindad), siis erinevaid lõngu on järele jäänud sellistes kogustes, et neist saab heal juhul papud. Aga mida teha jämeda lõngaga, kui seda pool tokki üle jääb?
AGA, kavatsen viga parandada ja laupäeval hunniku Drops lõngadega koju tulla
Kuna koon valdavalt väiksemaid asju (papud, sokid, mütsid, kindad), siis erinevaid lõngu on järele jäänud sellistes kogustes, et neist saab heal juhul papud. Aga mida teha jämeda lõngaga, kui seda pool tokki üle jääb?
AGA, kavatsen viga parandada ja laupäeval hunniku Drops lõngadega koju tulla
kaltsunukk- Ütleb sõna sekka
- Heegeldusoskus : lihtsamad mustrid
Kudumisoskus : lihtsamad mustrid, väiksemad tööd
Postituste arv : 112
ja mina üritan endale muudkui sisendada, et sel laupäval lõngamaaniast lõnga ei osta :irv:
Mul õnneks või kahjuks hakkab vähenema. Kuigi paari kampsuni jagu veel on.
Oh, ega minulgi mehe ees saladusi pole :roll: ja talle väga meeldib, et ma koon jne aga lihtsalt korraga nii palju kokku osta, vot sellest ta ei pruugi alati aru saada - miks mul vaja kõike varuda on poes ju kaupa küllalt :irv:
No aga see lõngavarumine on ju hobi. Võrreldav nt margikogumisega või pastakate kogumisega (kel kirjadega pastakaid võib mulle pakkuda)
Ning lõnga pole ju kunagi liiga palju, pigem on ju puudu kui mingi idee tuleb järsku pähe :irv:
Ning lõnga pole ju kunagi liiga palju, pigem on ju puudu kui mingi idee tuleb järsku pähe :irv:
Kuhu te siis nüüd kolima hakkate?siil kirjutas:Lõnga koguse üle on mu mees virisenud korra, kui me üle ookeani kolisime ja iga jupike kastidest arvel oli, aga ma võitlesin iga toki eest , seekord lähme konteineriga ja lõnga saab ju kokku suruda .
Minul on ka korra kobisetud, aga kui eelmine aasta mees endale mütsi sai, siis rahunes maha :irv:
» Pihinurk e. kuidas keegi liiga palju lõnga koju tõi. Vol. 2
» Otsin sobivat lõnga, äkki keegi kuskil märganud
» Tõlkeabi (muud mustrid)
» Kas keegi on kudunud Sweaterbabe kampsunit: Dramatic Lace Wrap Top Down Cardigan
» DROPS Christmas KAL 2017 - kooskudumine
» Otsin sobivat lõnga, äkki keegi kuskil märganud
» Tõlkeabi (muud mustrid)
» Kas keegi on kudunud Sweaterbabe kampsunit: Dramatic Lace Wrap Top Down Cardigan
» DROPS Christmas KAL 2017 - kooskudumine
Lehekülg 9, lehekülgi kokku 40