Millist lõnga eelistad?
+16
tiina
Prooton
anniqa
Maadlipreili
annero
Nuksu
Drex
maasikmamm
rion
aet10a
Kaisukas
härm
trinsu
Sussukas
Tirtsukas
LillyS
20 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 • 1, 2
Millist lõnga eelistad?(Vali mitu)
Millist lõnga eelistad?
Millist lõnga ostad enamasti ja millist üldse väldid?
Ka sobib eesti villane või eelistad väljamaiseid?
Kas oled naturaalsete fänn või meeldivad kunstlõngad...
Ka sobib eesti villane või eelistad väljamaiseid?
Kas oled naturaalsete fänn või meeldivad kunstlõngad...
Suvel puuvill, talvel vill.
Väldin akrüüli
Naudin ka eesti villast, aga päris kampsunit pole sellest lõngast kunagi kududa tahtnud, just tema kareduse pärast
Aastaid tagasi ma tõesõna ei vaadanud lõngavööd ja ostsin värvi järgi. Nüüd olen teadlikum, tänu netile, mitte koolile kus käisin 2 aastat(olen ju paberitega käsitööline+õmbleja :168: ), ja alati vaatan lõnga koostist.
Väldin akrüüli
Naudin ka eesti villast, aga päris kampsunit pole sellest lõngast kunagi kududa tahtnud, just tema kareduse pärast
Aastaid tagasi ma tõesõna ei vaadanud lõngavööd ja ostsin värvi järgi. Nüüd olen teadlikum, tänu netile, mitte koolile kus käisin 2 aastat(olen ju paberitega käsitööline+õmbleja :168: ), ja alati vaatan lõnga koostist.
Re: Millist lõnga eelistad?
Mina eelistan Raasiku villast. Ja pole ta nii kare midagi. Puuvillasteks kasutan kaltsuka kampsuneid.
Kunstlõngu üldiselt väldin. Suvel kasutan tõepoolest enamasti puuvillast, kuigi tuleb ette ka erandeid. Sallidesse meeldib enim punuda siidi-mohäärisegu lõnga. Talvemütside puhul meeldib väga kasutada alpakat jne. Lastele kududes-heegeldades ei kasuta kunagi kunstlõnga, seda ka mänguasjade puhul.
ma kasutan täpselt vastavalt vajadusele ja esemele:
kampsuniteks villasemaid, topideks-pluusideks ja ka mütsikesteks puuvillast (või segu). mänguasjadeks (või nt kerilaua koti jaoks) sobib ka akrüül kenasti.
kampsuniteks villasemaid, topideks-pluusideks ja ka mütsikesteks puuvillast (või segu). mänguasjadeks (või nt kerilaua koti jaoks) sobib ka akrüül kenasti.
Mind hakkab järjest rohkem huvitama, miks paljud väldivad akrüüli?
Ma ise olen järjest rohkem selle fänn, kuna ei saa midagi tavavillast kanda ja eriti mänguasjadeks ja laste riieteks tundub mõnus ja soodne olevat.
Akrüül on mõnusalt pehme ja soe ja kui kogemata pesumasinasse visata, siis on pärast veeel midagi kanda.
Ma ise olen järjest rohkem selle fänn, kuna ei saa midagi tavavillast kanda ja eriti mänguasjadeks ja laste riieteks tundub mõnus ja soodne olevat.
Akrüül on mõnusalt pehme ja soe ja kui kogemata pesumasinasse visata, siis on pärast veeel midagi kanda.
Mina just ei raatsi puhast sünteetikat osta - teed suure töö kudumisel ära ja pärast on topiline. Soodne küll aga läheb ruttu koledaks. Kuigi ilmselt on ka need lõngad erinevad. Vaatan ikka, et mingi % oleks villa sees.
Minul kah akrüüliga sellelaadsed kogemused, et kood ilusa asja ja paari kandmise järel kudum topiline ja no peale pesu vahest ikka nii annab oma kohevust ära, et kole kohe. Villase+.....segu lõngaga pole seda veel juhtunud :168:
Eks paljud eelistavad akrüülikaid nende odava hinna pärast.
Tavaliselt ju on need lõngad tunduvalt kallimad, mis naturaqalsed on. Kahjuks-kahjuks...
Aga mispärast on akrüülikatel selline "paha" kuulsus?
Mulle endale ei meeldi nt see, et mõni hakkab peale pesu krudisema. Mõni läheb ruttu topiliseks.
Mida arvate Novita lõngast Helen?
Olen seda mõned korrad kasutanud - vist ei lähe väga topiliseks ja õnneks peale pesu ei krudise ka.
Tavaliselt ju on need lõngad tunduvalt kallimad, mis naturaqalsed on. Kahjuks-kahjuks...
Aga mispärast on akrüülikatel selline "paha" kuulsus?
Mulle endale ei meeldi nt see, et mõni hakkab peale pesu krudisema. Mõni läheb ruttu topiliseks.
Olen seda mõned korrad kasutanud - vist ei lähe väga topiliseks ja õnneks peale pesu ei krudise ka.
rion kirjutas:
mulle meeldib see lõng tänu erksatele ja selgetele värvide on nad ülihead mänguasjadele. muudeks asjadeks polegi seda kasutanud
Kaisukas kirjutas:rion kirjutas:
mulle meeldib see lõng tänu erksatele ja selgetele värvide on nad ülihead mänguasjadele. muudeks asjadeks polegi seda kasutanud
Ma heegeldasin Helenist koti. Tulemus on super! Välja ei veni ning kannatab palju. Mänguasju olen ka teinud.
Täna just vaatasin Veimevakas 100% akrüül lõnga Armas ja pehme oli, ei krudisenud, ega miskit, aga hetkel ei saanud rahakotiga kokkulepet
pagan, kuis mulle tegelikult see lõng meeldib
Täna just vaatasin Veimevakas 100% akrüül lõnga Armas ja pehme oli, ei krudisenud, ega miskit, aga hetkel ei saanud rahakotiga kokkulepet
Drex kirjutas:
Ma tegin lapsele sellest lõngast (sama värv) Hello Kitty mütsi. Nüüd peaks teisele ka tegema.
Järjest enam kasutan just segu lõngasid, sest neil on tekstuuri ja värvi.
Järjest enam kasutan just segu lõngasid, sest neil on tekstuuri ja värvi.
Varasematel (ammustel) aastatel polnud valikut - maavillane ja kogu lugu. Värvi valisid ka ise, aga välja tuli värvipotist sageli midagi muud Eriti põnev oli taimedega värvimine...
Turu ja piiride avanedes esimesed ja odavaimad olid akrüülllõngad, ilusad värvilised ja värvikindlad, aga... oh kuidas osad vormist välja kippusid venima, ja teised tuimaks ja krudisevaks läksid pesuga.
Segulõnga ei põlga, sageli neil hoopis paremad omadused, kui üksi naturaalkiul, muidugi sõltub, milleks lõnga vaja. Ostes usaldan oma meeli - paitan põske ja veeretan ja näpin ikka tükk aega lõngatokki ja mõnus emotsioon paneb mõnikord arutuid ostusid tegema
Turu ja piiride avanedes esimesed ja odavaimad olid akrüülllõngad, ilusad värvilised ja värvikindlad, aga... oh kuidas osad vormist välja kippusid venima, ja teised tuimaks ja krudisevaks läksid pesuga.
Segulõnga ei põlga, sageli neil hoopis paremad omadused, kui üksi naturaalkiul, muidugi sõltub, milleks lõnga vaja. Ostes usaldan oma meeli - paitan põske ja veeretan ja näpin ikka tükk aega lõngatokki ja mõnus emotsioon paneb mõnikord arutuid ostusid tegema
Ojaaa.....annero kirjutas:... Ostes usaldan oma meeli - paitan põske ja veeretan ja näpin ikka tükk aega lõngatokki ja mõnus emotsioon paneb mõnikord arutuid ostusid tegema
Ma ei usalda enam oma meelt, mis ytleb: oeh, kui mõnus lõng, ostame, ostame... . :irv:
Mina olen siiani ka villase lõnga fänn olnud, lambavill, meriino, alpaka. Siis aga hakkasin lugema kusagilt netist lõnga võrdlusi ja kunstkiude ( ka akrüüli) kiideti just seetõttu, et lisab villasele vastupidavust. Okei, arutasin sõbrannaga, kes ka käsitööhuviline ning selgus, et temagi kunsti ei pelga. Ostsin segulõnga 50% vill/ 50% akrüül. Puht prooviks. Tegin kätised ( nagu ikka ). Pesen alati korra ka oma kudumi läbi, ühtlustab kudet ja saan ilusa vormi anda. Siinkohal nägingi esimest eelist puhta villaga võrreldes: rätikkuiv kätis ei vajand praktiliselt mingit "kujusse" sätitamist, villane kudum on suht omadega puntras, peale märjaks tegemist ja vajab ilusa vormi võtmiseks veits sätitamist. Miinuspooleks loen selle, et minu kätel ei olnud mugav, kui see lõng näppude vahelt läbi jooksis, kuidagi paha tunne oli. Kätiste kasutamine jääb kellegi teise kanda ja seetõttu ma vastupidavus võrdlust tuua ei saa. Veel kirjutati, et akrüül sobib hästi allergikutele.
ise painan siin pead, mis lõngast lapsele soe kaelussall kududa, lambavill ilmselt kippub torkima. Meriinosid olen vaid väga peenikesi näinud. Ootan ses küsimuses ettepanekuid.
ise painan siin pead, mis lõngast lapsele soe kaelussall kududa, lambavill ilmselt kippub torkima. Meriinosid olen vaid väga peenikesi näinud. Ootan ses küsimuses ettepanekuid.
Mina kudusin lapsele kaelussalliks kaks lõnga kokku: sinine akrüül ja valge oli 80% angoora ja 20% meriinot. Väga hea kooslus ja peab päris hästi vastu
Eelmisel nädalala sain MerinoExtraFine´i katsuda- see on küll piisavalt jäme ja pehme. Vabade finantside tekkimisel kavatsen ka seda soetada Liannis on sarnane Superwool aga MerinoExtraFine on minu arvates pehmem
Prooton- Ütleb sõna sekka
- Heegeldusoskus : õpin
Kudumisoskus : õpin
Postituste arv : 112
Mina ei oskagi öelda millist eelistan, see sõltub nii paljudest asjadest.
Üleüldse on mõnus kandmiseks midagi naturaalset, aga kui teha sokid/kindad puhtast villast või puuvillasest siis on need korraks vaid. Siin oleks vaja segulõnga.
Eesti maavillane on muidugi ilus ja soe kampsuniks, aga otse ihu vastu ei taha seda panna.
Need väljamaa lõngad, naturaalsed ma mõtlen, on muidugi enamasti hästi pehmed ja neist saab kududa väga ilusaid ja ihusõbralikke asju. Paraku, aga mida mõnusam lõng siis enamasti ka seda suurem hind.
Samas umbes aasta tagasi kudusin ühele tuttavale puht sünteetikast kampsiku (lõnga nimi oli vist Helen) Kududa oli täiesti mõnus ja välja tuli ka päris ilus. Tema kannab siiani, on rahul ja topiliseks või vormist välja ei ole see kudum tal ka läinud. Ma arvan et see ei ole eriti soe, aga oleneb otstarbest ju.
Minu enda kõige hingelähedasemad lõngad on Raasiku värviüleminekuga lõngad. Ma võiksin neist lõputult kududa ja seda värvide ilu imetleda. Need on aga puht sallilõngad. Saab teha ka kena kampsuni (mis on suhteliselt kare), aga sokkides ei paista lõnga ilu välja. Tegelikult lummavad mind selle lõnga juures värvid.
Kogu selle pika jutu mõte on tegelikult selles, et mina ei oskagi eelistust märkida. See sõltub sellist mida ma kuduma hakkan - mis lõng selleks soibib, kes eset kandma hakkab - millist materjali ta saab kanda ja ka sellest millised on rahalised võimalused.
Küll tuli pikk jutt
Üleüldse on mõnus kandmiseks midagi naturaalset, aga kui teha sokid/kindad puhtast villast või puuvillasest siis on need korraks vaid. Siin oleks vaja segulõnga.
Eesti maavillane on muidugi ilus ja soe kampsuniks, aga otse ihu vastu ei taha seda panna.
Need väljamaa lõngad, naturaalsed ma mõtlen, on muidugi enamasti hästi pehmed ja neist saab kududa väga ilusaid ja ihusõbralikke asju. Paraku, aga mida mõnusam lõng siis enamasti ka seda suurem hind.
Samas umbes aasta tagasi kudusin ühele tuttavale puht sünteetikast kampsiku (lõnga nimi oli vist Helen) Kududa oli täiesti mõnus ja välja tuli ka päris ilus. Tema kannab siiani, on rahul ja topiliseks või vormist välja ei ole see kudum tal ka läinud. Ma arvan et see ei ole eriti soe, aga oleneb otstarbest ju.
Minu enda kõige hingelähedasemad lõngad on Raasiku värviüleminekuga lõngad. Ma võiksin neist lõputult kududa ja seda värvide ilu imetleda. Need on aga puht sallilõngad. Saab teha ka kena kampsuni (mis on suhteliselt kare), aga sokkides ei paista lõnga ilu välja. Tegelikult lummavad mind selle lõnga juures värvid.
Kogu selle pika jutu mõte on tegelikult selles, et mina ei oskagi eelistust märkida. See sõltub sellist mida ma kuduma hakkan - mis lõng selleks soibib, kes eset kandma hakkab - millist materjali ta saab kanda ja ka sellest millised on rahalised võimalused.
Küll tuli pikk jutt
tiina- Ütleb sõna sekka
- Heegeldusoskus : heegeldan
Kudumisoskus : koon
Postituste arv : 170
Mina pean tunnistama, et tänu sellele foorumile eelistan mina Dropsi lõngu
Lõngapoodi pole juba tükk aega sattunud.
Eks nende hulgast ole ka omad lemmikud tekkinud. Suvised topid Safranist tulid ülipehmed ja mõnusad. Väga meeldivad Fabel ja Alpaca, hetkel koon Nepalist ja tuleb paks ning soe ja mõnus talvine ese. Päris kõiki lõngu ei ole veel katsetanud ka.
Jutt ei ole küll päris teemasse, aga sellised eelistused ongi
Üleüldiselt ei hooli üldse mitte akrüülist, ühe asja olen kudunud ja see oli ikka täielik ämber
Lõngapoodi pole juba tükk aega sattunud.
Eks nende hulgast ole ka omad lemmikud tekkinud. Suvised topid Safranist tulid ülipehmed ja mõnusad. Väga meeldivad Fabel ja Alpaca, hetkel koon Nepalist ja tuleb paks ning soe ja mõnus talvine ese. Päris kõiki lõngu ei ole veel katsetanud ka.
Jutt ei ole küll päris teemasse, aga sellised eelistused ongi
Üleüldiselt ei hooli üldse mitte akrüülist, ühe asja olen kudunud ja see oli ikka täielik ämber
Mul on kahtlane tunne, et olen Tirtsukaga ühes koolis käinud. Ega see kool ometi Pärnumaal ei asunud? Aga teemale pühendudes pean ütlema, et kuna olen enam sokipunuja siis kindlalt maavillane. Külmaroti varvastele sobib see ikka kõige paremini. Pealegi lammaste seas väikesed tutvused ka.
sokid11- Ütleb sõna sekka
- Heegeldusoskus : päris hea
Kudumisoskus : harju keskmine
Postituste arv : 100
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 • 1, 2
Similar topics
» Millist DROPSi lõnga ostaksid ja miks?
» Pika värviüleminekuga meriinovillast lõnga?
» Teeme koos: "Värvime ise lõnga"
» Maavillase lõnga pesemine enne kuduma hakkamist käsitsi või pesumasinas
» Kodutunne - saadame lõnga!
» Pika värviüleminekuga meriinovillast lõnga?
» Teeme koos: "Värvime ise lõnga"
» Maavillase lõnga pesemine enne kuduma hakkamist käsitsi või pesumasinas
» Kodutunne - saadame lõnga!
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2