Teeme koos: "Värvime ise lõnga"
+23
rion
Ester2
Ingas
helin12
LillyS
Alleraa
Kaisukas
Emmaliine
Hilde
katriina7
Drex
kiisumari
helenI
Annyliis
anka
maapiiga7
Angela
toomkuningas
pirre46
Mumm
Helen
triin112
siil
27 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 8
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Teeme koos: "Värvime ise lõnga"
(NB! Tegemist on kunagise VIP koostegemisega #VIPklubi )
Igasugu Malabrigod ja muud sarnased kirjumirju magusad lõngad on vägisi ajanud isutama ära proovida ise värvida omale just sellistes toonides lõnga nagu süda ihkab.
Ja kuna Triin oli lahkelt nõus minuga kampa lööma (milles ta kampa ei löö ) siis usun, et on veel teisigi, kes on huvitatud kaasa lööma või lihtsalt kaasa elama meie eluskatsetele lõngavärvimise vallas.
Oodatud on kõik nõuanded, lingid, pildid, soovitused, nõuanded, õpetused, juhendid, õpetajad ja isevärvitud lõngadest pildi, mida keegi juba kunagi teinud on.
Ootan elavat osavõttu!
Algajatele soovitatakse võtta värvimiseks pesukindlat villast lõnga (et mitte potist-purgist pärast võtte ühte mõnust vilti), aga sobib igasugune villane lõng.
Huvitavaid tulemusi annab villa ja teiste kiudude segulõng.
NIPP: Värvi kinnitamiseks tuleb villasele lõngale lisada äädikat, puuvillasele soola.
Juhendeid, inglise k.:
Knitty- Handpaint Your Own Yarn - toiduvärviga värvimine
Kool-Aid dyeing - ehk joogipulbritega värvimine
Veel inglise keelseid linke
Eestikeelsed juhendid:
Seentega värvimine - Loodusmuuseum
Vildikatega värvimine -
Echocrafts
eesti joogipulbritega värvimine - Õppimislugu
Üritus:
Lõngavärvimise laager
Igasugu Malabrigod ja muud sarnased kirjumirju magusad lõngad on vägisi ajanud isutama ära proovida ise värvida omale just sellistes toonides lõnga nagu süda ihkab.
Ja kuna Triin oli lahkelt nõus minuga kampa lööma (milles ta kampa ei löö ) siis usun, et on veel teisigi, kes on huvitatud kaasa lööma või lihtsalt kaasa elama meie eluskatsetele lõngavärvimise vallas.
Oodatud on kõik nõuanded, lingid, pildid, soovitused, nõuanded, õpetused, juhendid, õpetajad ja isevärvitud lõngadest pildi, mida keegi juba kunagi teinud on.
Ootan elavat osavõttu!
Algajatele soovitatakse võtta värvimiseks pesukindlat villast lõnga (et mitte potist-purgist pärast võtte ühte mõnust vilti), aga sobib igasugune villane lõng.
Huvitavaid tulemusi annab villa ja teiste kiudude segulõng.
NIPP: Värvi kinnitamiseks tuleb villasele lõngale lisada äädikat, puuvillasele soola.
Juhendeid, inglise k.:
Knitty- Handpaint Your Own Yarn - toiduvärviga värvimine
Kool-Aid dyeing - ehk joogipulbritega värvimine
Veel inglise keelseid linke
Eestikeelsed juhendid:
Seentega värvimine - Loodusmuuseum
Vildikatega värvimine -
Echocrafts
eesti joogipulbritega värvimine - Õppimislugu
Üritus:
Lõngavärvimise laager
Viimati muutis seda LillyS (Püh 28 Jan 2018, 17:24). Kokku muudetud 12 korda
Mina tulen kampa, Kool-Aid on juba valmis ja ootab, nüüd on hea põhjus see ette võtta
Tulistan kohe siiasamma otsa esimese küsimuse: mis materjali te värvima hakkate? Mul Raasikulesattumist lähiajal ees ei ole ja ega ma kannatlikkusega just hiilga ka, tahan kohe värvida. Praegu meenuvad valgetest olemasolevatest meriino, alpaka ja šetlandi vill. Mis te arvate?
Tulistan kohe siiasamma otsa esimese küsimuse: mis materjali te värvima hakkate? Mul Raasikulesattumist lähiajal ees ei ole ja ega ma kannatlikkusega just hiilga ka, tahan kohe värvida. Praegu meenuvad valgetest olemasolevatest meriino, alpaka ja šetlandi vill. Mis te arvate?
Re: Teeme koos: "Värvime ise lõnga"
Just hiljuti lugesin Juulikese blogist tema katsetusi poelõnga värvimisel. Kui keegi on huvitatud, siis saab lugeda siit.
Vaadates aknast välja tundub, et oma esimese lõngavärvimise pean tegema nn keemiliste asjadega, nii kui kuskile võpsikusse saan, korjan sealt ka midagi mida lõngapotti pista. Kohe alguses ma nädalaid käärinud taimeleotistega proovima ei hakka (kuigi ahvatlus on), jätan need veidi suvepoolsema aja peale. Kujutan juba vaimusilmas ette kuidas maal minu kaunid värvilised vihid terrassil tuule käes kuivavad. Olen vist hinges kergelt romantik ja idealist
Siil, kas plaanid kohe mitmevärvilisega alustada?
Siil, kas plaanid kohe mitmevärvilisega alustada?
Just sellesse teemasse sobivalt 1 kena üritus:
http://www.mustrimaailm.net/t1354-longalaager
Ma ise olen toiduvärvidega juba katsetuse teined (jäi väga mõnus ), seekord prooviks vildikatega värvimise ära.
http://www.mustrimaailm.net/t1354-longalaager
Ma ise olen toiduvärvidega juba katsetuse teined (jäi väga mõnus ), seekord prooviks vildikatega värvimise ära.
Ei, mõtlesin esmalt ühevärvilisi proovida ja siis vaatan edasi. Need pakikesed on nii odavad, et võib katsetada külltriin112 kirjutas: Siil, kas plaanid kohe mitmevärvilisega alustada?
Vot see on täitsa minu teema. Kevadel lähen jälle lõngavärvikoolitusi tegema. Mõned kaselehe tellimused ootavad ka õiget aega. Endale aga pole juba mitu aastat korralikus koguses lõnga värvinud.
Ma tänapäeva sünteetiliste värvidega pole proovinudki, äkki peaks ennast selles vallas harima.
Ma tänapäeva sünteetiliste värvidega pole proovinudki, äkki peaks ennast selles vallas harima.
Oi, Helen, ma seda sinu külge ei teadnudki! Superlahe.
Ja ma ikka tahan taimevärvimist ka proovida, lihtsalt linnalaps ja kohe pole midagi sobivat võtta. Vist. Tagaaeda naate korjama on mõtet minna?
Ja ma ikka tahan taimevärvimist ka proovida, lihtsalt linnalaps ja kohe pole midagi sobivat võtta. Vist. Tagaaeda naate korjama on mõtet minna?
triin112 kirjutas:Oi, Helen, ma seda sinu külge ei teadnudki! Superlahe.
Ma pean tunnistama, et mul pole mingit lehekülge
Päris pargist ma vist ei julgeks heina ja lehti minna korjama, aga Pirita metsas käin küll
Taimedega värvimises meeldivad mulle need blogid:
http://juulikemuulike.blogspot.com/2009/06/taimedega-varvimine.html
http://riihivilla.blogspot.com/search/label/Japanese%20indigo%20V%C3%A4ritatar
tema läheneb ikka mõnusalt metoodiliselt
http://loodusvarvid.blogspot.com/
arutlen siin, et kuidas nad sellist kirjut lõnga saavad? Pole veel mingeid nippe netist leidnud, va see vildikatega värvimine. Võtan ka hoogu, et värvida
Mumm- sa vaata seda esimest Knitty linki esimeses postituses, seal all kerides on näha, kuidas pannakse värvi laual kile peal olevale lõngale.
ma just mõtlesin, et peaks proovima niimoodi tavaliste villaste värvidega topsutada lõnegale erinevaid värve ja pärast aurutama värvi külge.
Mässamist oleks, aga tulemus peaks seda väärt olema.
Enne võtaks muidugi ette pildi netist soovitud värvikombinatsioonidega ja vist ka värviratta (colorwheel), kust toonide kokkusulamist vaadata.
ma just mõtlesin, et peaks proovima niimoodi tavaliste villaste värvidega topsutada lõnegale erinevaid värve ja pärast aurutama värvi külge.
Mässamist oleks, aga tulemus peaks seda väärt olema.
Enne võtaks muidugi ette pildi netist soovitud värvikombinatsioonidega ja vist ka värviratta (colorwheel), kust toonide kokkusulamist vaadata.
Oi , mul suur karp vanu vildikaid poiste järgi kokku korjatud ja ootavad oma aega . Nüüd on põhjust proovida.
Blogis on veel pilte ja juttu ka. Kuna blogger keeldub minuga koostööd tegemast, siis ei saa ma kirjastiile ühesuguseks, vabandan. aga seal tehtud muudatused ajavad mul hinge täis.
Ka minu lemmik on vasakpoolne sinine.
Ka minu lemmik on vasakpoolne sinine.
Aitäh kõigile!
Ja värv püsib peal küll?
Mul on 2 väikest pakki puuvillase värvi (Ostsin tumevalgete riiete äravärvimiseks) ja jube kiusatus on oma valge Drops Paris katsetamisele panna.
Ma tahaks kohe muidugi pluusijagu lõnga ära varvida, aga siis ma peaks uue valge parise ostma plaanitud sviitrite jaoks.
Ja värv püsib peal küll?
Mul on 2 väikest pakki puuvillase värvi (Ostsin tumevalgete riiete äravärvimiseks) ja jube kiusatus on oma valge Drops Paris katsetamisele panna.
Ma tahaks kohe muidugi pluusijagu lõnga ära varvida, aga siis ma peaks uue valge parise ostma plaanitud sviitrite jaoks.
Lähen esmaspäeval Abakhani luurele, äkki on seal lõngavärve. Mul on kohe ettekujutus mis värve mul vaja oleks ju
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Teeme koos aastaprojekt: DROPSI lõngad 2016
» Teeme koos aastaprojekt: DROPSi lõngad 2014 (üldteema)
» Teeme koos aastaprojekt: DROPSi lõngad 2015 (üldteema)
» Teeme koos: Dropsi lõngad 2015: jaanuar-veebruar (alpakalõngad)
» Teeme koos: Dropsi lõngad 2015: september-oktoober (meriinolõngad)
» Teeme koos aastaprojekt: DROPSi lõngad 2014 (üldteema)
» Teeme koos aastaprojekt: DROPSi lõngad 2015 (üldteema)
» Teeme koos: Dropsi lõngad 2015: jaanuar-veebruar (alpakalõngad)
» Teeme koos: Dropsi lõngad 2015: september-oktoober (meriinolõngad)
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 8