Palun abi mustrist arusaamisel (kõik küsimused siia teemasse)
+74
KahRRR
saaramaara
annero
taimi
kerli161
Katriina
anka
rasvake
kunksik
trints
kuduja30
Mumm
Alleraa
puuvana
Ingas
reedekolmteist
anxy
kiiska
biki
LillyS
Kaisukas
AnneliM
johhei
marjooso
gerli6is
toomeoks
joshik
Õunake
Sirelin
weltonsee4
mertre
anca17
Kikkike
Drex
Signatur
Helen
Sablik
puustjapunaseks
linnapreili
siil
tarakan
kirstip
maiplix
echo20
juula2
p2ike26
KrattKratt
Elje Tamlak
millikas
ageta
kammeljas
kristi
maarja65
toomkuningas
KatreJogeva123
Kadrii
Miuks
helin12
viriseja
Retsete
laanelill
Terta
maapiiga7
carissime
Helikene
meka
katriina7
Kiibuke
Cassie
avely
kiisumari
ussu
triin112
karin09
78 posters
Lehekülg 18, lehekülgi kokku 25
Lehekülg 18, lehekülgi kokku 25 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 21 ... 25
Re: Palun abi mustrist arusaamisel (kõik küsimused siia teemasse)
Mis täpsemalt segadust tekitab?
Peaks kasvatama kordamööda ühel ja siis teisel pool palmikut iga 5 cm järel (suurusel XL).
Viimases paragrahvis oleva texti järgi hakkad siis pärast kasvatusi kuduma parempidist osa palmikute vahele.
Peaks kasvatama kordamööda ühel ja siis teisel pool palmikut iga 5 cm järel (suurusel XL).
Viimases paragrahvis oleva texti järgi hakkad siis pärast kasvatusi kuduma parempidist osa palmikute vahele.
See kordamööda kasvatamine palmikute vahele tekitas segadust. Kas siis peaks alguses üle ühe palmiku vahele kasvatama ühe silmuse ja siis 5cm kuduma ja teisele poole palmikut pärast uuesti kasvatama? Kokku peaks palmikute vahel olema 9 silmust, sellest sain aru.
alguses kasvatad jah enne igat palmikut ja siis järgmise kasvatuse teed pärast palmikut silmuste arv kasvab iga palmiku vahel 1 võrra sellegipoolest iga kasvatusringi järgi
Tegelikult on seal ju silmuse haaval valja toodud kuidas teha, vaata sulgudes (st. Järgmised kasvatused tee nii... )
Taaskord mina abi küsimas
Muster, suurus XL ja küsimus skeemide A5 ja A6 kohta. Jänni jäin kolmandast reast, kus tuleb kokku hakata võtma. Kui teha suuremat suurust (XXL jne), siis skeem läheb väiksemaks ka (kokkuvõtmised 3x), aga teen XL-suurust ja skeem läheb nihkesse (näidatud, et ainult üks silmus nagu kahandatud). Teised skeemid A3 ja A4 klapivad ilusti. Noolega näidatud suunast esimese rea esimene silmus skeemil A6 peaks olema ph, ja järgmised 2 silmust pp, aga mul on ju pärast kahandust ainult 2 silmust. Keskosas peab kahandama ph silmustel 12 silmust ühtlaste vahedega, aga ph silmuste osasid on ainult 10, kus on 3ph, mille saab 2ph kahandada. Üldine silmuste arv, millega kudumist alustasin (178s) klapib, pärast kahandust jääb 2 silmust üle. Midagi on nagu valesti?
Muster, suurus XL ja küsimus skeemide A5 ja A6 kohta. Jänni jäin kolmandast reast, kus tuleb kokku hakata võtma. Kui teha suuremat suurust (XXL jne), siis skeem läheb väiksemaks ka (kokkuvõtmised 3x), aga teen XL-suurust ja skeem läheb nihkesse (näidatud, et ainult üks silmus nagu kahandatud). Teised skeemid A3 ja A4 klapivad ilusti. Noolega näidatud suunast esimese rea esimene silmus skeemil A6 peaks olema ph, ja järgmised 2 silmust pp, aga mul on ju pärast kahandust ainult 2 silmust. Keskosas peab kahandama ph silmustel 12 silmust ühtlaste vahedega, aga ph silmuste osasid on ainult 10, kus on 3ph, mille saab 2ph kahandada. Üldine silmuste arv, millega kudumist alustasin (178s) klapib, pärast kahandust jääb 2 silmust üle. Midagi on nagu valesti?
skeemide kohta ma arvaks, et see skeemi kitsenemine tuleks nö peegeldada ka teistele suurustele. ehk koo nii, et muster jookseks ehk et seal, kus sul on pärast kahandust 2 silmust alles, koogi vaid need kaks silmust nii nagu mustrisse sobib keskosa kahanduste kohta ei oska kommenteerida, inglise keeles on ka 12 silmust vaja kahandada osades, mis on kootud pahempidi...
Hei, ma pole kunagi varem sokilõngaga sokke kudunud.
Ostsin endale Gründl Hot Socks Evergreen lõnga - http://yarn.ee/fiber/wool/Hot-Socks-Evergreen
Kuidas ma nüüd sellest koon kaks sokki nii, et lõng jookseks kahel sokil sama moodi.
Mul on 1 tokk ja mul vaja kududa kaks sokki numbrile 22.
Ostsin endale Gründl Hot Socks Evergreen lõnga - http://yarn.ee/fiber/wool/Hot-Socks-Evergreen
Kuidas ma nüüd sellest koon kaks sokki nii, et lõng jookseks kahel sokil sama moodi.
Mina kooksin ühe valmis ja keriksin lõnga nii palju "ära" et saaks värvikorduse samast kohast alustada. Võibolla on kellegi parem idee. Samas - Regia sokilõngaga kudusin ühte sokki väljast- ja teist seestpoolt. Ei tulnud väga erinevad. See lõng siis:
kiiska- Mustrimaailma
põliselanik - Heegeldusoskus : HK e. Harju Keskmine
Kudumisoskus : Esineb. Mõnikord. Tõusvas tempos.
Postituste arv : 1579
reedekolmteist kirjutas:Hei, ma pole kunagi varem sokilõngaga sokke kudunud.
See on hästi pika mustrijooksuga lõng. Kudusin just ühe paari sokke sellest lõngast. Justnimelt kerisin lõnga niipalju ära, et sain sama koha pealt uue soki alustada. Selle lõngaga teisest otsast kudumine ei päästa, sest värvid ei jookse peegelpildis. Samas, kui ei ole kindlat soovi identset sokki saada, lase nii, nagu torust tuleb.
Aitäh!
Kuna ma koon pisikesele poisile sokke, siis teen nii et koon kahte korraga. Ühte toki seest ja teist väljast.
Siis saavad vahvalt erinevad sokid.
Teine paar samale poisile kootud Drops Delightist ja pole samuti toonidelt samasugused. Nii et siis ongi selline vahva. Neli sokki täiesti erinevad
Kuna ma koon pisikesele poisile sokke, siis teen nii et koon kahte korraga. Ühte toki seest ja teist väljast.
Siis saavad vahvalt erinevad sokid.
Teine paar samale poisile kootud Drops Delightist ja pole samuti toonidelt samasugused. Nii et siis ongi selline vahva. Neli sokki täiesti erinevad
Ja kas KEHAOSA kududes tuleb üksteise järel kududa A.2a ja A.2b kuni lõpuni, või ainult 1 kord A.2a ja seejärele ainult A.2b kordust, kuni lõpuni?
suured tänud ette!
Esiteks on mustrikordus A.2a ja A.2b netis ja raamatus erinev. Raamatus on a-osa 6 rida kõrge, netis 7. Kumb õige?
Ja kas KEHAOSA kududes tuleb üksteise järel kududa A.2a ja A.2b kuni lõpuni, või ainult 1 kord A.2a ja seejärele ainult A.2b kordust, kuni lõpuni?
suured tänud ette!
joshik- Stardib
-
Heegeldusoskus : algaja
Kudumisoskus : algaja
Postituste arv : 14
sorry
Mul läks see postitus vist valesse kohta. Tahtsin teise teema arendusse lisada, mitte uut postitust alustada. Vabandust!
joshik- Stardib
-
Netis on õigem, kuna raamatus ei saa teha parandusi. Tavaliselt on netis ka märgitud kui on tehtud parandus, aga mitte alati.
Skeemi A.2b tuleb korrata edaspidi.
Skeemi A.2b tuleb korrata edaspidi.
Tänan, Lilly, kiire vastuse eest. Sellest oli suur abi!
joshik- Stardib
-
Jäin varruka kudumisega hätta. Muster Teen L suurust ja 8 silmust on juba juurde loodud. Aga kui mustris tuleb koht, et jätka skeemiga A.1 järgi nii: kasvata 1 õs enne skeemi A.1 varruka keskkoha pool, koo 2 pr kokku pärast skeemi A.1 varruka sisekülje pool (st. 8 uue silmuse poole). Niimoodi skeem A.1 kohtub varruka all ja kaob. Korda kahandusi igal teisel ringil, kuni kõik skeemide A.1 silmused on otsas
Mul on A1 skeemid erinevate silmuste arvuga, ühel pool 2 silmust ja teisel pool äkki 8. Kahjuks pole ära toodud, kui palju pärast kahandamist silmuseid olema peaks, et saaks jätkata sellega, et mingi aja tagant lihtsalt kahandama hakata.
Kindlasti lihtne asi aga ikkagi jookseb juhe kokku
Mul on A1 skeemid erinevate silmuste arvuga, ühel pool 2 silmust ja teisel pool äkki 8. Kahjuks pole ära toodud, kui palju pärast kahandamist silmuseid olema peaks, et saaks jätkata sellega, et mingi aja tagant lihtsalt kahandama hakata.
Vabandan, pole täna aega süveneda, aga homme kindlasti.
Aga äkki jõuab Kaisukas enne appi...
Aga äkki jõuab Kaisukas enne appi...
Ma saan aru, et kahandama peab seni, kuni skeemid A1 seal kahanduste kohas nö kohtuvad ehk vahesilmusteta ühelt teisele üle lähevad.
Kui see ei kõla loogiliselt, siis ma süvenen nii hommikul 4 paiku uuesti, praegu on Kaisukal uneaeg
Kui see ei kõla loogiliselt, siis ma süvenen nii hommikul 4 paiku uuesti, praegu on Kaisukal uneaeg
Mina saan ka aru, et kahandada skeemi A1 kuni see läheb üle, aga see kirjeldus, kuidas seda teha, ajab segadusse, sest mul pole enam A1 10 silmust, vaid ühel pool 2 ja teisel pool 8 silmust ja need juurde kasvatatud 8 silmust:hmm:
@Trintstrints kirjutas:Jäin varruka kudumisega hätta. Muster SIIN.
Teen L suurust ja 8 silmust on juba juurde loodud. Aga kui mustris tuleb koht, et jätka skeemiga A.1 järgi nii: kasvata 1 õs enne skeemi A.1 varruka keskkoha pool, koo 2 pr kokku pärast skeemi A.1 varruka sisekülje pool (st. 8 uue silmuse poole). Niimoodi skeem A.1 kohtub varruka all ja kaob. Korda kahandusi igal teisel ringil, kuni kõik skeemide A.1 silmused on otsas
Miks sul skeemid erinevate silmuste arvuga on? Need peaks koguaeg sama arvuga olema, kuna sa kasvatad raglaani jaoks ju skeemide kõrval.
Varrukat tegema hakates suunad need skeemi silmused varruka alla, kasvatades varrukapealse pool ja kahandades käe all. Seda siis mõlema skeemi juures ühtemoodi.
Kui palju silmuseid peab olema, saad arvutada tagurpidi.
Kui töö pikkus on 4 cm, kahanda 1 s mõlemal pool SM-i - loe kahandamise nippi! Korda kahandamist iga 3,5-3,5-3-3-2,5-2,5 cm järel veel 11-12-13-13-14-15 korda = 54-56-58-60-62-64 s.
Ringil kahandad 2 s ja seda L suurusel 13 korda, see teeb et kahandad kokku 26 s. 58+26 = 84 s.
Ja nüüd otsi hoopis need A.1 silmused uuesti ülesse.
Mul oleks antud juhul silmusemärkijad mõlemal pool skeeme ja jälgiks hoolega, et uued silmused jääks teisele poole SM-i.
LillyS kirjutas:
@Trints
Miks sul skeemid erinevate silmuste arvuga on? Need peaks koguaeg sama arvuga olema, kuna sa kasvatad raglaani jaoks ju skeemide kõrval.
Varrukat tegema hakates suunad need skeemi silmused varruka alla, kasvatades varrukapealse pool ja kahandades käe all. Seda siis mõlema skeemi juures ühtemoodi.
Kui palju silmuseid peab olema, saad arvutada tagurpidi.
Kui töö pikkus on 4 cm, kahanda 1 s mõlemal pool SM-i - loe kahandamise nippi! Korda kahandamist iga 3,5-3,5-3-3-2,5-2,5 cm järel veel 11-12-13-13-14-15 korda = 54-56-58-60-62-64 s.
Ringil kahandad 2 s ja seda L suurusel 13 korda, see teeb et kahandad kokku 26 s. 58+26 = 84 s.
Ja nüüd otsi hoopis need A.1 silmused uuesti ülesse.
Mul oleks antud juhul silmusemärkijad mõlemal pool skeeme ja jälgiks hoolega, et uued silmused jääks teisele poole SM-i.
Võib-olla varruka jaoks silmuseid silmusehoidjale korjates tegin midagi valesti Ometi ei koo esimest korda ülevalt alla ja eelmisel kordadel on ju õnnestunud. Ja siis on veel niipidi, et kui võtan esimese poole ette, siis ühel varrukal A1 skeemil 10 silmust, teisel varrukal 2 silmust. Seljaosa ette võttes on vastupidi, seal kus oli 2 silmust on 10 ja 10 silmuse juures 2. Võib-olla see võimalus veel on, et ei hakka kahandusi tehes neid skeeme taga ajama, vaid teengi lihtsalt kahandusi.Silmuste arv ju klapib. Karjuda tahaks, sest niigi vahetasin raskema mustri kergema vastu ja nüüd siis selline asi
Loomulikult tee nagu omal lihtsam, parem, ilusam tundub.
Kõik juhendid on ju ainult inspiratsiooniks.
Kõik juhendid on ju ainult inspiratsiooniks.
http://www.ravelry.com/patterns/library/sydanmaa-mittens
ei oska seda keskmist palmikut kududa.
ei oska seda keskmist palmikut kududa.
biki- Stardib
- Heegeldusoskus : 0
Kudumisoskus : 0
Postituste arv : 5
Tõstad esimese silmuse üle kahe järgneva, st üks silmus väheneb. Järgmise real teed õhksilmuse, silmuste arv jälle sama.
Palun puust ette ja punaseks kuidas ma neid silmuseid koon, võtan esimese kudumata ja järgmised kaks ...
biki- Stardib
või võtan esimese kudumata koon kaks järgmist läbi ja tõstan esimese nendest üle?
biki- Stardib
Lehekülg 18, lehekülgi kokku 25 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 21 ... 25
Similar topics
» Palun abi arhiiv (vaata siit igasugu küsimusi - vastuseid!)
» Tõlkeabi (muud mustrid)
» DROPSi mustrite tõlgete soovid.
» Tõlkeabi (muud mustrid)
» DROPSi mustrite tõlgete soovid.
Lehekülg 18, lehekülgi kokku 25