Palun abi mustrist arusaamisel (kõik küsimused siia teemasse)
+74
KahRRR
saaramaara
annero
taimi
kerli161
Katriina
anka
rasvake
kunksik
trints
kuduja30
Mumm
Alleraa
puuvana
Ingas
reedekolmteist
anxy
kiiska
biki
LillyS
Kaisukas
AnneliM
johhei
marjooso
gerli6is
toomeoks
joshik
Õunake
Sirelin
weltonsee4
mertre
anca17
Kikkike
Drex
Signatur
Helen
Sablik
puustjapunaseks
linnapreili
siil
tarakan
kirstip
maiplix
echo20
juula2
p2ike26
KrattKratt
Elje Tamlak
millikas
ageta
kammeljas
kristi
maarja65
toomkuningas
KatreJogeva123
Kadrii
Miuks
helin12
viriseja
Retsete
laanelill
Terta
maapiiga7
carissime
Helikene
meka
katriina7
Kiibuke
Cassie
avely
kiisumari
ussu
triin112
karin09
78 posters
Lehekülg 8, lehekülgi kokku 25
Lehekülg 8, lehekülgi kokku 25 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 16 ... 25
viriseja- Usin lobiseja
-
Heegeldusoskus : algtase
Kudumisoskus : keskmine
Postituste arv : 713
Re: Palun abi mustrist arusaamisel (kõik küsimused siia teemasse)
Kas keegi on katsetanud diagonaalset soonikut kinnastel? Kuidas hoidma jääb?
Mäletan, et keegi kudus mõni aeg tagasi sellise soonikuga sokid aga kes nimelt?
Mäletan, et keegi kudus mõni aeg tagasi sellise soonikuga sokid aga kes nimelt?
Ma olen randmeosal kasutanud kunagi koolis kootud kinnastel ja jäid päris kenasti hoidma
Kuskil alles liikus s6rmikute pilt kus kae peal on diagonaal soonik. Nii et saab kyll nii teha.
Mina olen kudunud sokile soonikud. Kudusin ühel sokil keeruga paremale ja teisel vasakule, kuid üks neist (ei mäleta enam kumb ) ei veninud üldse. Seepärast enam erineva keeruga ei koo.
Ma vist tookord vaatasin ka õpetust Claire Halliku SILMUSKUDUMINE raamatust koekiri nr:115. Kui huvi, võin skännida.
Ma vist tookord vaatasin ka õpetust Claire Halliku SILMUSKUDUMINE raamatust koekiri nr:115. Kui huvi, võin skännida.
Tänud!
Sunray, tänud pildi eest!
Leidsin nüüd Silmuskudumise raamatus ka
Tiina Meeri näitab Lõngakeras nr 6 samuti kõik puust ja punaselt ette
Ei jää muud üle kui alustada
Sunray, tänud pildi eest!
Leidsin nüüd Silmuskudumise raamatus ka
Tiina Meeri näitab Lõngakeras nr 6 samuti kõik puust ja punaselt ette
Ei jää muud üle kui alustada
Kui koon ringselt, siis kuidas oleks võimalik kududa nii, et pool eset on ühte ja pool eset teist värvi . Või pean ikkagi pärast kokku õmblema .
Mina kudusin nii - 1 värv, põimisin, 2 värv kuni jääb 2 silma. Siis läksin tagasi põimimiskohale, pöörasin töö, kudusin pahempidi 1 värvi alguseni. Tagasi 2 värvi juurde, koo 2 silma põimides 1 värvi. Pöörasin töö ja pahempidi koo kumi 1 värvini. Mine tagasi 1 värvi algusesse ja koo 2 värvini, põimi. Tegelikult lihtsalt põimid eri värvi lõngad ja kood parempidi ja pahempidi.
Oi, Sunray, ma loen nagu raketiteadust , aga see eeldab vist sukavarrastega kudumist , mul kaabel. Otsustan vist ikka ühe ääre pärast kinni silmata, ega see nüüd nii suur töö ka pole .
"PALMIKUTEGA ÄÄRIS
Tõsta kõik silmused tagasi 4 mm ringvardale. Koo 1 ring parempidi, SAMAL AJAL tee 1 õs umbes iga silmuse järel - säti nii, et lõplik silmuste arv oleks jagatav 10-ga.
Järgmisel ringil koo soonikut 1 ph/ 1 ph (koo õhksilmused keerdsilmustena, et vältida auke, st. koo läbi silmuste tagumiste aasade).
Siis koo 8 cm skeemi M.1 (jälgi, et ph ja pr silmused sobiks üksteise peale esimesel ringil), siis jätka soonikuga 1 ph/ 1 pr 5 ringi pärast viimast palmikukeerdu, siis koo silmused maha, tehes ph silmuse ph kohale ja pr silmuse or kohale."
Seal kus räägitakse sooniku kudumisest, on ikka pr ja ph silmad?
Kas tõesti peale põhiosa kudumist võtan juurde praktiliselt poole rohkem silmi või olen ma valesti aru saanud?
Teen ühele nats kopsakamale lapsele ja kahtlesin väga mõõtudes, ei ole siiani kindel, et hästi istuma jääb, sest kukla tagune osa keerab sallkraeks juba ennem ääre kudumist, võibolla on asi selles, et tegu lapsega ja keha osa lühem, ajasin mõõdud paika käeakude järgi.
"PALMIKUTEGA ÄÄRIS
Tõsta kõik silmused tagasi 4 mm ringvardale. Koo 1 ring parempidi, SAMAL AJAL tee 1 õs umbes iga silmuse järel - säti nii, et lõplik silmuste arv oleks jagatav 10-ga.
Järgmisel ringil koo soonikut 1 ph/ 1 ph (koo õhksilmused keerdsilmustena, et vältida auke, st. koo läbi silmuste tagumiste aasade).
Siis koo 8 cm skeemi M.1 (jälgi, et ph ja pr silmused sobiks üksteise peale esimesel ringil), siis jätka soonikuga 1 ph/ 1 pr 5 ringi pärast viimast palmikukeerdu, siis koo silmused maha, tehes ph silmuse ph kohale ja pr silmuse or kohale."
Seal kus räägitakse sooniku kudumisest, on ikka pr ja ph silmad?
Kas tõesti peale põhiosa kudumist võtan juurde praktiliselt poole rohkem silmi või olen ma valesti aru saanud?
Teen ühele nats kopsakamale lapsele ja kahtlesin väga mõõtudes, ei ole siiani kindel, et hästi istuma jääb, sest kukla tagune osa keerab sallkraeks juba ennem ääre kudumist, võibolla on asi selles, et tegu lapsega ja keha osa lühem, ajasin mõõdud paika käeakude järgi.
kirstip- Mustrimaailma
põliselanik -
Heegeldusoskus : hea
Kudumisoskus : hea
Postituste arv : 1230
sa pead jah tekitama omale pea poole rohkem silmuseid vardale ja soonikut kood nii täpselt nagu selles osas kirjutatud on. ehk alguses 1 ringi, siis skeemi järgi ja pärast veel soonikut.
selle praeguse keerdumise pärast ära muretse, see ääris tõmbab selle osa ise sirgu ja kuna soonik on veniv ja samas tõmbub ka oma olemuselt kokku, siis peaks see aitama kaasa boolero istuvusele
selle praeguse keerdumise pärast ära muretse, see ääris tõmbab selle osa ise sirgu ja kuna soonik on veniv ja samas tõmbub ka oma olemuselt kokku, siis peaks see aitama kaasa boolero istuvusele
Tänud kaisukas!
Vaata seda kohta -
Järgmisel ringil koo soonikut 1 ph/ 1 ph
seal peaks olema 1 ph/ 1 pr või olen ma valesti aru saanud.
Ma ei muretsegi keerdumise pärast , asi on lihtsalt selles, et kui lapsele selle asja ilma varrukateta selga panin siis selja osa nii kukla poole kui tagumiku suunas on liiga pikk, samas käeaugud on õige koha peal.
Vaata seda kohta -
Järgmisel ringil koo soonikut 1 ph/ 1 ph
seal peaks olema 1 ph/ 1 pr või olen ma valesti aru saanud.
Ma ei muretsegi keerdumise pärast , asi on lihtsalt selles, et kui lapsele selle asja ilma varrukateta selga panin siis selja osa nii kukla poole kui tagumiku suunas on liiga pikk, samas käeaugud on õige koha peal.
kirstip- Mustrimaailma
põliselanik -
seal on jah näpukas sisse tulnud ikka 1 pr / 1 ph tuleb soonikut kududa ja siis palmiku osa vastavalt sättida
põhimõtteliselt võid sa kasutada lühendatud ridu selle äärise juures - kood esiosadele rohkem ridu kui üles ja alla ehk tuleb ovaalne see ääris, mitte ümar
põhimõtteliselt võid sa kasutada lühendatud ridu selle äärise juures - kood esiosadele rohkem ridu kui üles ja alla ehk tuleb ovaalne see ääris, mitte ümar
Parandasin näpuka.
Tänud kaisukas, kahjuks mul ei ole seda last iga päev proovijana võtta, teen ta nüüd nii valmis nagu on, sest ega sellest mohääri arutamisest midagi tarka tule, teinekord olen lihtsalt targem selliste kogemuste läbi
kirstip- Mustrimaailma
põliselanik -
Kuidas oleks parem taskuid kududa? Kas tükina ja õmblete pärast kampsunile või korjata silmad kampsuni küljest ja kaks külge õmmelda .
Mina olen teinud nii ja naa-selle vahega ainult,et ku taskud koon kudumiga sama suunaga,siis mitte ei korja hiljem silmi üles,vaid tasku alguse kohas koon igale kampsuni silmale juude ühe õhksilmuse - tagasireal korjan topeltsilmustest pooled eraldi vardale ja hiljem koon sellest tasku. Mul on hiljem korjatud silmade puhul nagu kiskuma jäänud. Aga pealeõmmeldud taskute eelis on see,et hiljem saad tasku suuruse ja täpse asukohaga mängida.Miuks kirjutas:Kuidas oleks parem taskuid kududa? Kas tükina ja õmblete pärast kampsunile või korjata silmad kampsuni küljest ja kaks külge õmmelda .
tarakan- Usin lobiseja
-
Heegeldusoskus : on
Kudumisoskus : on
Postituste arv : 837
Katriina kirjutas:Mina olen enamasti kudunud kohe külge (kahekordse kudumisega), saab kindlalt ühtemoodi
Seleta pikemalt-pliiz-ma nii ei olegi teinud!
tarakan- Usin lobiseja
-
tarakan
Kohe hakkasingi mõtlema, et ainus viga sellise taskute kudumise puhul on, et ei saa ringselt kududa, ainult edasi-tagasi.
Tuleb siis nii toimida - kui õige koht käes, siis kasvatad iga silmuse kõrvale teise silmuse, tagasireal võtad tasku jaoks teise lõnga ja kood kahekordselt taskukõrguse saavutamiseni (jälgida tuleb, et lõng kogemata kesk taskut vahetusse ei läheks ). Kui tasku kõrgus kootud, kood taskusilmused maha ja jääb järgi jälle vaid kehaosa.
Ma olen ka krookes taskuid teinud, ülesserva siis rips või soonik.
Kohe hakkasingi mõtlema, et ainus viga sellise taskute kudumise puhul on, et ei saa ringselt kududa, ainult edasi-tagasi.
Tuleb siis nii toimida - kui õige koht käes, siis kasvatad iga silmuse kõrvale teise silmuse, tagasireal võtad tasku jaoks teise lõnga ja kood kahekordselt taskukõrguse saavutamiseni (jälgida tuleb, et lõng kogemata kesk taskut vahetusse ei läheks ). Kui tasku kõrgus kootud, kood taskusilmused maha ja jääb järgi jälle vaid kehaosa.
Ma olen ka krookes taskuid teinud, ülesserva siis rips või soonik.
katariina
Proovin kindlast!
Proovin kindlast!
tarakan- Usin lobiseja
-
Tänud aitajatele, ma siis üritan kuidagimoodi, sest tasku kohast olen ammu üle.
» Palun abi arhiiv (vaata siit igasugu küsimusi - vastuseid!)
» Tõlkeabi (muud mustrid)
» DROPSi mustrite tõlgete soovid.
» Tõlkeabi (muud mustrid)
» DROPSi mustrite tõlgete soovid.
Lehekülg 8, lehekülgi kokku 25